Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Narancsos-mézes csirkeszárnyak

HOZZÁVALÓK:

10-15 csirkeszárny
5 bő ek méz
1/2 citrom leve
2 db narancs leve (kb. 2 dl)
1 cm gyömbér reszelve
4-5 fokhagyma gerezd, összezúzva
3 bő ek ketchup
őrölt színesbors ízlés szerint
2 ek sötét szójaszósz

Az összesütéshez:

1-2 ek mogyoróolaj ( jó a napraforgó olaj is )
1 szelet gyömbér

ELKÉSZÍTÉS:

A csirkeszárnyakat megtisztítás után visszahajtjuk háromszög alakúra.
Ezután papírtörlőn, vagy konyharuhán gondosan leszárítjuk. (Hogy ne lövöldözzön, mikor sül.)
Bő olajban kisütjük a szárnyakat, minden ízesítés nélkül, kb. 10-15 percig, hogy a bőre is ropogós legyen. Akinek van olajsütője, süsse nyugodtan abban.
Amikor készen vannak a szárnyak, nekilátunk a máznak, amihez egy lábasban a mézet felmelegítjük.
Beletesszük a citrom-, és narancslevet, majd a gyömbért és a fokhagymát. Ahogyan felfő a lé, és elkezd felfutni, visszaveszünk a tűzből, és kavarjuk folyamatosan.
Beletesszük a ketchupot és az őrölt színesborsot.
Végül a sötét szójaszót öntjük bele, és főzzük még 10 percig. Az egész szósz főzése kb. 20-25 percig tart.
Amikor készen vagyunk a szósszal, félretesszük, és fogunk egy wok-ot vagy valamilyen hasonló serpenyőt.
A wokba beleöntjük a mogyoróolajat, és beledobjuk a gyömbérszeletet, majd amikor kissé megbarnult, ki is vesszük. Belerakjuk az összes csirkeszárnyat az edénybe.
Miután átforgattuk őket, ráöntjük az összes mázat, és nagy lángon 5 percig sütjük, miközben gondosan átforgatjuk, hogy minden szárnyat bevonjon a máz.
Lefedjük, és kis lángon még kb.10-15 percig pároljuk és kész.

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 213 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

Cserei József üzente 10 éve

Áldott,békés és szeretetben gazdag új esztendőt kíván,a Cserei család ...

Bardocz Magdika üzente 10 éve

Elkérhetném ennek a tortának a receptjét? Csodálatosan finomnak néz ki! Köszönöm!

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ritám, köszönöm, hogy elfogadtad meghívásomat. Várjuk gyönyörű horgolásaid fotóit. Puszillak,Anika

Cserei József üzente 11 éve

ÁLDOTT ÉS KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPET KÍVÁN,A CSEREI CSALÁD ...

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Rita! Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és Szeretteidnek: Erzsike.

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu