Kis türelmet...
HOZZÁVALÓK:
10-15 csirkeszárny
5 bő ek méz
1/2 citrom leve
2 db narancs leve (kb. 2 dl)
1 cm gyömbér reszelve
4-5 fokhagyma gerezd, összezúzva
3 bő ek ketchup
őrölt színesbors ízlés szerint
2 ek sötét szójaszósz
Az összesütéshez:
1-2 ek mogyoróolaj ( jó a napraforgó olaj is )
1 szelet gyömbér
ELKÉSZÍTÉS:
A csirkeszárnyakat megtisztítás után visszahajtjuk háromszög alakúra.
Ezután papírtörlőn, vagy konyharuhán gondosan leszárítjuk. (Hogy ne lövöldözzön, mikor sül.)
Bő olajban kisütjük a szárnyakat, minden ízesítés nélkül, kb. 10-15 percig, hogy a bőre is ropogós legyen. Akinek van olajsütője, süsse nyugodtan abban.
Amikor készen vannak a szárnyak, nekilátunk a máznak, amihez egy lábasban a mézet felmelegítjük.
Beletesszük a citrom-, és narancslevet, majd a gyömbért és a fokhagymát. Ahogyan felfő a lé, és elkezd felfutni, visszaveszünk a tűzből, és kavarjuk folyamatosan.
Beletesszük a ketchupot és az őrölt színesborsot.
Végül a sötét szójaszót öntjük bele, és főzzük még 10 percig. Az egész szósz főzése kb. 20-25 percig tart.
Amikor készen vagyunk a szósszal, félretesszük, és fogunk egy wok-ot vagy valamilyen hasonló serpenyőt.
A wokba beleöntjük a mogyoróolajat, és beledobjuk a gyömbérszeletet, majd amikor kissé megbarnult, ki is vesszük. Belerakjuk az összes csirkeszárnyat az edénybe.
Miután átforgattuk őket, ráöntjük az összes mázat, és nagy lángon 5 percig sütjük, miközben gondosan átforgatjuk, hogy minden szárnyat bevonjon a máz.
Lefedjük, és kis lángon még kb.10-15 percig pároljuk és kész.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 213 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!