Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

                               Márton-napi libasült
 
  A Márton-nap jellegzetes étele a forró libaleves maceszgombóccal, a ludaskása és a libasült párolt káposztával.

Márton-napi libasült recept

Hozzávalók:
- egész liba vagy libacomb/fő
- só
- majoránna

1. megmossuk a libát, majd kívül-belül megsózzuk
2. belsejébe majoránnát teszünk
3. lábakat a püspökfalathoz rögzítjük, hogy a hús megőrizze eredeti formáját
4. forró sütőben sütjük, közben folyamatosan locsoljuk saját zsírjával
5. eltávolítjuk a rögzítő zsineget vagy tűt és tálaljuk

A liba könnyen kiszárad, ezért fólia alatt is süthetjük, amit csak a sütés vége előtt
kb. 15 perccel távolítunk el.

gúnár

Köretnek párolt káposztát és sültburgonyát ajánlunk.

Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 fej (kb. 1,5 kg) vörös vagy fehér káposzta
- 5 dkg hagyma
- 5 dkg cukor
- 2 gr. köménymag
- 4 cl ecet
- 1 dl
- vörös- vagy fehérbor
- só
- zsír vagy olaj

1. káposztát vékonyra szeleteljük
2. megsózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk
3. hagymát zsírban vagy olajban pirítjuk
4. feleresztjük a hagymát ecettel és kevés vízzel, majd hozzáadjuk a káposztát
5. fűszerezzük köménymaggal, sóval, cukorral
6. fedő alatt puhára pároljuk a káposztát
7. végül ráöntjük a bort (elhagyható)

Címkék: libasült étel

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu