Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Mária napra kedves szomszédainknak 2011

A torta alapja kakaós mézes lap.
30 dkg. liszt
1,5 mk.szódabikarbóna
1,5 ek.kakaó
1,5 ek.méz
1 db. tojás
15 dkg.cukor /por/
5 dkg.margarin /vaj/

A liszt és a szódabikarbóna kivételével jól össze kell forralni forróvíz gőz felett
a hozzávalókat, majd 180 fokon 30-35 percig /tűpróba/ sütni.

Középen:
kávés v. kakaós piskóta.
6 db. tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
4 ek. viz /itt 1 ek.meleg vízben kakaót v.instant kávét feloldani/
1 cs. sütőpor
Gáztepsiben sütöttem 180 fokon 35 percig majd a végéről még forrón
feltekertem és így hűlt ki, 6 db egyforma részre vágtam.

Krém:
8 dl tej
3 cs. puding / 2 tejszín és 1 van./
15 dkg. cukor
20 dkg. vaj.
Lehet 9 dl. tejből és még plusz egy ek. keményítőből így több jut a torta
külsejére.

Elkészítés:
A pudingokat megfőztem és hidegen jó habosra keretem a vajat szintén
és a kettőt együtt is./a vajba tettem pár csepp citromlét/
Ezt a krémet négy felé osztottam úgy, hogy egynegyed része kicsit
kevesebb legyen a többitől ez lesz a külsejére a tortának.

A mézes lapot ketté vágtam megkentem a krémmel és sűrűn egymás mellé
megraktam kissé a krémbe nyomkodva félbe vágott fehér mazsola szőlő
szemekkel /mag nélküli/
Most a feltekert és felszeletelt piskóta következik
egy tekercset megkentem krémmel és feltekertem újból ez került a torta
közepére. A kis tekercsnek megkentem a külsejét és jött a következő tekercs
amit kihajtottam és megkentem a belsejét majd az elő köré tekertem és
ennek is megkentem a külsejét is így tovább ameddig el nem fogy.
Ismét a krém jön amire szintén a szőlő szemek és befedtem a második
mézes lappal.
Az egész tortát körbe kentem a maradék krémmel és fondant-nal vontam be.
Erre kerültek a már előzőleg elkészített és jól kiszáradt cukor díszek / egy
tojás 20-25 dkg.porcukor, keményre verni./
középre rózsa, ami tejpor és mézből készült. /tejpor és pici méz amit addig
kell gyúrni míg az állaga megfelelő lesz a formázáshoz./ Ezt a műveletet
gumi kesztyűben műanyag tálban kell végezni mert nagyon ragad.

Nagyon-nagyon finom lett. Mindenkinek jó munkát kívánok aki ki próbálja.

Címkék: saját munkám  

Kategória: Család, gyerek

Látta 65 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

boda emese üzente 13 éve

NAGYON SZEP GYONYORU

Válasz

Üzenőfal

hegyine ancika üzente 7 éve

Marika!!! Nagyon szépek a mézes figuráid!! Gratulálok!! Puszi Anci.

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Kedves Marika! Gratulálok a gyönyörűséges tortáidhoz!!! Profi munka! Nagyon tetszik! Anna

hegyine ancika üzente 9 éve

Marika!!! Nagyon ügyes vagy!!! Remélem volt öröm a meglepinek!!!

Keresztúri Lajos üzente 10 éve

Szép virág, járja ...!!!

hegyine ancika üzente 10 éve

Marika!!! Ez a csokor mintha élő lenne, gyönyörű!!! Gratulálok!!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu