Kis türelmet...
hozzávalók:
10 evk. víz
8 dkg. zsiradék
10 dkg liszt
4 db tojás
Én 1,5 adagot készítettem és ebből 28 db. fánkocska lett.
A zsiradékot vízzel jól összeforralom és a lisztet beledolgozom még a láng
felett. Kicsit hűl akkor a tojásokat egyenként beledolgozom alaposan mert
ettől lesz üreges a közepük a fánkocskáknak.
zsírozott tepsibe kis halmocskákat rakok e.kanál és k.kanál segítségével.
Előmelegített 200-220 fokos sütőben megsütöm. Fontos, a sütőajtót
legalább 20 percig nem szabad ki nyitni. Rácson kihűtöm és kis kalapokat
vágok le a tetejükből.
krém ehhez a mennyiséghez:
1,5 l tej
7 evk. púposan mérve liszt
3 ev,. étk.keményítő
4 db tojás
cukor ízlés szerint
esetleg még vanília
tejszín kb 4 dl
Tojások fehérjét kevés cukorral keményre felverem, sárgáját, lisztet
és az étk.keményítőt tejjel jól elkeverem /kb. 0,5 l/.
A maradék tejet cukorral /vaníliával/ felforralom, hozzáadom a lisztes,
tojásos tejet jól össze főzöm és a felvert habot is beleforgatom óvatosan
és azzal is főzöm pár percet.
Ki hűtöm és mehet a fánkocskák közepébe.
Felvert tejszínnel körbe húztam a krémet csillagcső segítségével.
Tetejükre pedig forró karamellt csorgattam.
Karamell:
10 dkg cukor
k.kanál ecet
5 dkg vaj
Cukrot megolvasztottam ebbe került az ecet és végül a vaj.
Össze forr és már is kész, ez egy kemény réteg lesz ami szépen díszít és
nagyon finom is.
Vigyázni kell mert az ecet és a vajtól nagyon habzik.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 55 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!