Kis türelmet...
Ez egy egyszerű kelt kalács.
Elkészítem a kelt tésztát és zsírozott tepsibe nyújtok egy réteget, majd
almával megterítem erre jön a fedő tészta réteg. Tetejét megkenem
felvert tojással, meghintem kristálycukorral és darált dióval, pihentetem
kicsit és mehet az előmelegített 200 fokos sütőbe.
Alma töltelék:
Meghámozott lereszelt almához keverek cukrot ízlés szerint, fahéjat,
őrölt szegfűszeget, pár szem tört vagy egész ánizst /ez kellemes és
különleges ízt kölcsönöz/ vagy citrom reszelt héját ánizs helyett.
Az adagnak megfelelően pár e.kanál zabpelyhet is keverek hozzá ami
majd a felesleges nedvességet felszívja.
Egyszerű süti, de finom és laktató is.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 89 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!