Kis türelmet...
3-4 közepes nagyságú burgonyát kb. 2-2 cm-es kockákra vágtam és annyi sós vízben ami bőven ellepi azért, hogy a mártásnak legyen elegendő folyadék majdnem puhára főztem. Ekkor 3 púpos evőkanál frissen reszelt tormát tettem hozzá és burgonyanyomóval picit törtem rajta. Ezt azért, hogy kevesebb liszt keljen a sűrítéshez. Kevéske liszttel és joghurtos tejföllel behabartam, amivel összeforraltam és már is kész. ízlés szerinti balzsamecettel ízesítettem. De nagyon finom ecet helyett frissen csavart narancslével is. Kiváló sültek mellé mi kacsasülttel párosítottuk hát igazán fenséges volt úgy együtt.
Lehet a buronya mellé akár zellert vagy éppen pasztinákot is tenni azzal is nagyon jó.Ízesíteni pedi kaporral esetleg még tárkonnyal is lehet. A torma mennyisége is változhat ki-ki maga igénye szerint, függően attól, hogy mennyire akarja erősnek érezni. Bár az erősségét a forralás idejével is lehet szabályozni.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 165 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!