Kis türelmet...
Egy kisebb cukkinit és egy jó maréknyi zöld spárgát darabokra vágtam és félig megpároltam pici sóval, Ugyan ekkor másik edényben kb. 80 dkg kockára vágott sütőtökök szintén félig pároltam egy kisebb fej apóra vágott v.hagymával és kissé meg is sóztam. Míg a zöldségek párolódtak elkészítettem kb. 7dl körüli paradicsom szószt amibe bazsalikomot és házi ordát tettem / ez a rikotta megfelelője lehet /
Közben még spagetti tésztát forráztam egy jó nagy maréknyit/ még egészben mérve/
max. 2-3 percet kell forrni és már is le szűrni nehogy elázzon sütés közben.
Sütő edényben először paradicsom kb. 2 harmad részét majd a tésztát erre tököt majd a többi zöldséget ismét a tök és végül a megmaradt paradicsom. Lehet a rétegek közé is tenni ordát. Mehet a sütőbe míg szép színes lesz a teteje, ez kb. egy óra 175 fokon.
Orda helyett természetesen mozzarellát vagy bármilyen kedvelt sajtot is lehet használni.
Érdemes kipróbálni még a szezon végén, nagyon-nagyon finom!!
Nálam a cukkini, spárga és a paradicsom is fagyasztott, volt még a hűtőmben.
Paradicsomból úgy készítem a szószt, hogy mindenestől összeturmixolom még nyersen és csak pillanatokig forralom a liszttel v. amivel sűrítjük ettől nagyon üde friss ízű lesz. Minél tovább forraljuk annál inkább savasodik kár érte és a vitaminokért is.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 182 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!