Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

JÉZUS SZEMÉVEL LÁTNI...

Máté.13,16. “A ti szemeitek pedig boldogok hogy látnak,és a ti füleitek hogy hallanak.” Jézus ezekkel a szavakkal készítette föl tanítványait szolgálatukra, így meg külömböztette őket a kor lelki vezetőitől, akik elvetették őt mint Messiást,aki megmentőjükként jött a földre. Valóban Krisztus követőiként másképpen kell látnunk,az eseményeket körülöttünk, másképpen kell néznünk értékelnünk az embereket, mert Jézus Krisztus elfogadásával új lelki látással ajándékoz meg.
Pál apostol miután találkozott a Názáreti Jézussal a Damaszkusi úton, teljesen megváltóztatta életét. Másként látta az embereket mint előtte. A próféciák melyeket addig is tanulmányozott,új megvilágosítást nyertek elméjében a Szent Lélek által. Azokat akiket addig gyűlölt,és üldözött ezután szerette, testvéreinek tekintette. Mivel megtanult Krisztus szemével nézni az emberekre. A következő képen fogalmazta ezt meg egyik írásában: /II.Kor.5,16-17. “Azért mi ezentúl senkit sem ismerünk test szerint....Azért ha valaki Krisztusban van új teremtés az,a régiek elmúltak és imé újjá lett minden.” Pál az írja,mivel Krisztus minden emberért meghalt, s áldozata változást kell hogy hozzon életünkbe, és Krisztus szeretetén keresztül kell látnunk embertársainkat. Krisztus egy teljesen új szempontot ajánl,ahelyett ahogy eddig láttunk másokat.Most nem test szerint ismerjük az embereket,nem a külsőt nézzük. Nem összpontosítunk hibáikra,gyengeségeikre,és azokra a dolgokra amelyek elválasztanak bennünket. Most minden emberben olyan embert látunk akikért Krisztus meghalt. Mert az ő szemében minden ember értékes.A kegyelem szemével nézni az embereket ez minden ami számít,és ami változást hozhat e világban. Gondolataink arra irányuljanak,hogy mivé válhatnak az emberek ha Krisztus kegyelme átformálja őket. Milyen más lenne a világunk ha mindannyian így tekintenénk az emberekre. Ez a viszonyulás megváltóztatná a munkahelyi légkört, megváltóztatná a társadalmi ellentéteket.
Ami Isten előtt számít az a jellem. Ő a szándékaink tisztaságát nézi, és őszinteségét. Amikor az ő szemével nézünk az emberekre,mi is túl tekintünk a látszaton. Nem csak azt látjuk amit az emberek tesznek,hanem szándékuk tisztaságát is.Látni fogjuk minden ember értékét,és értékeljük mint hozzánk közel állókat. Lényegében ők is Isten képére lettek teremtve és vére által lettek megváltva. Így lehet csak valósággá az imént említett ige életünkben: “Ha valaki Krisztusban van,új teremtés az, a régiek elmúltak és imé újjá lett minden.”

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu