Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

· 

Gondolatok a kedvességről és a segitőkészségről.
Példa.22,1." Kívánatosabb a jó hírnév a nagy gazdagságnál, ezüstnél és aranynál is jobb a kedvesség."
Mi, emberek Isten képmására lettünk megalkotva, így hát képesek vagyunk kedvesek lenni (1Mózes 1:27). Igen, Istenhez hasonlóan olyanokkal is kedvesen tudunk bánni, akik nem állnak közel hozzánk. A Biblia rámutat, hogy a kedvesség egyike azoknak a tulajdonságoknak, melyek Isten szent jellemének, vagyis tevékeny erejének a kívánatos gyümölcsét jellemzik (Galácia 5:22). Ezért ha jobban megismerjük Istent, a Teremtőt, és közelebb kerülünk hozzá, akkor kedvesebbek leszünk.
Kedvességeddel magot ültetsz el az emberek szívébe... mondta egy gondolkodó. Salamon ennél még tovább megy,és azt írta,hogy: Még az állataidnak is érezni kell hogy te Isten szolgája vagy.
Egy sokévi börtönre ítélt rab miután letöltötte bűntetését, búsan ment hazafelé, s az utcán kedvesen üdvözölte őt a polgármester. Szép napot kivánok,kedves barátom. Nagyon meglepődött, hogy hogy hogy barátom? Még én is számítok valakinek,egy börtön töltelék? Egy másik városban ismét találkozott a polgármesterrel és most ő üdvözölte,és azt mondta, Köszönöm polgármester úr amit értem tett. Mit tettem én önért kérdezte? Aznap mikor előszőr találkoztuk ön volt az első aki kedvesen barátomnak szólított, és ennyi rabévek után 
sikerült vissza nyernem önbizalmamat. Nagyon hálás vagyok önnek ezért.
Ha Isten országában angyalokkal szeretnénk együtt élni,már itt a földön gyakorolnunk kell a kedvességet. Jézus kedvességét naponta érezték azok akikkel kapcsolatba került, s lenyügözte őket nyájas kedves szavai. Még a kis gyermekek is megérezték ezt és nem félelemmel hanem örömmel mentek oda hozzá. /Márk.13-16./ "Márk így jegyezte fel: Ekkor kis gyermekeket hoztak hozzá, "hogy illesse őket" a tanítványok pedig feddik azokat akik öhozzá hozták gyermekeiket. Jézus pedig haragra gerjedt ezt látva így szólt hozzájuk: Engedjétek hozzám jönni a kis gyermekeket és ne tíltsátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony mondom néktek,aki nem úgy fogadja az Isten országát mint e gyermek,semmiképpen sem megy be abba." 
Nincs őszintébb érzőbb szív a kisgyermeknél. Jézus keze érintésében benne volt az a szeretet amire a gyermeki szív vágyik. Akkor mit mondjunk mi ma anyagias világunkban mennyire érzik az emberek a kedvesség hiányát,amikor mindent a pénzen keresztül néznek az emberek. /Csel. 4,13/ ban azt olvassuk, hogy a tanítványok szavain magaviseletükön,bátorságukon meglátszott, hogy ők Jézussal voltak. A biblia egy magasztos célt tűz ki minden Krisztus követöje elé: /Ef. 4, 13. "Míg eljutunk mindnyájan,az Isten Fiában való hitnek,az ő megismerésének egységére,érett férfiúságra,a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére" Ekkor kedvességünk is olyan lesz mint Jézusé.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu