Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Sandor Ordog

EGY HOZZÁNK HASONLÓ EMBER..
Jak.5, 17-18. "Illés ember volt hozzánk hasonló természetű,és imádsággal kérte hogy ne legyen eső,és nem volt eső a földön három esztendeig és hat hónapig. És ismét imátkozott és az ég esőt adott, és föld megtermé az ő gyümölcsét."
Annyira bátorító Illés története a Szentírásban. Akár imaéletét, nézzük,akár Istennel való szoros kapcsolatát,vagy akár a bűnnel szembeni álláspontját, mindenképpen példaképünknek választhatjuk. Jakab apostol azt tanácsolja hogy szerezzünk sok sok imatapasztalatot Istennel,mert hitünk erősődik, bizalmunk benne megingathatatlan lesz. Hiszen ez a mi tapasztalatunk és senki sem veheti el tölünk.
Bátorító számomra az a gondolat is hogy" Ő HOZZÁNK HASOLÓ EMBER VOLT." Azonban ha gondosan önvizsgálattal áttanulmányozod életét, /I.Királyok könyve, 17- 19 fejezetéig,és II.Kir. 1-2 fejezetét, felmerül egy elkerülhetetlen kérdés: Valóban hozzá hasonló a keresztény életem a XXI.ik században is?
a, Vajon hozzá hasonló az imaéletem? Illésnek imái összhangban voltak Isten akaratával. Hiszen Béthelben, Gilgálban, Jerikhóban fróféta iskolákat alapított. Imátkozott ezekért az ifjakért. Imátkozott sokat saját népéért is.
b, Vajon hozzá hasonló az életem a krízishelyzetben? Izráel mély hitehagyásba süllyedt ebben a korban. Bálványimádásba süllyedt. S az helyett hogy ítélkezett volna,Istenhez fordult imában. EGW írja: "Illés nem szünt meg imátkozni népe megtéréséért, mert mikor tanulmányozta Isten csodatetteit, fájt neki népe háládatlansága. Hogy viselkedem a XXI-ik század hitehagyásában?
c, Hogy viselkedett a hozzánk hasonló ember a bekövetkezett természeti csapás idején? Embereket állatokat egyaránt érintett a 3 és fél évi szárazság. Illés erős hittel követte Isten utasításait
amikor táplálásáról egy holló gondoskodott. Majd egy nincstelen özvegy asszony. Illésshez hasonló hivők nem zúgolódnak,ha kevesebben kell is beérniök mert Isten gondoskodik övéiről.
d, Hogyan viselkedett a hozzánk hasonló ember, a nagy refomáció idején? Illésnek egyedül kellett megállnia akkor amikor 850 hamis fróféta próbálta bizonyítani hogy ők állnak a helyes úton. Sátán munkásai mindig többségben vannak. Illés nem vitatkozott velük, Istent kérte ő tegyen külömbséget az igaz és a hamis istentisztelet között. Ekkor imájára tűz szállott le a mennyből és Illés áldozatát meggyújtotta. Isten korunkban is maga fog külömbséget tenni az igaz és a hamis tanok között. Mert az igaz reformációt mindig Isten indítja el.
e, Illés a hozzánk hasonló ember is a csüggedés hálójába került. Amikor Jézabel a királynő megfenyegette életét, Illés a menekülést választotta. Kérte Istent hogy vegye el életét. Ekkora sikeres reformáció után,hogy kerülhetett egy "hithős" a csüggedés mocsarába? Mert ő is ember volt hozzánk hasonló.
Míg e földön élünk Sátán gyakorolja rajtunk csüggesztő befolyását. El próbálja hitetni hogy te annyira bűnös vagy, ne is kérj bűnbocsánatot. Isten úgy sem hallgat meg. Ilyenkor a tekints a Golgotára, hívatkozz Jézus érted hozott áldozatára.
f, Illés a hozzánk hasonló ember aki nem látott halált,mert Isten magához vette. Sokan kételkedve olvassák az Biblia e történetét, /II.Kir.2,11./ De számunkra sokat jelent akik hisszük hogy az utolsó időben élünk,mert Isten ezt üzeni Pál apostol által: /II.Thess.4,15-17./"Mert ezt mondjuk nektek az Úr szavával
hogy mi akik élünk,akik megmaradunk az Úr eljöveteléig,nem előzzük meg azokat akik elaludtak.Mert maga az Úr riadóval,arkangyal szózatával, Isteni harsonával leszáll az égből és feltámadnak előszöt akik meghaltak a Krisztusban.Azután mi akik élünk,akik megmaradunk elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe,a levegőbe, és ekképpen mindenkor az Úrral leszünk." Bátorítson az a tudat hogy te is lehetsz Illéshez hasonló ember!

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu