Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Isten szól hozzánk 2019-ben is igéje által.

A belső hallás kialakulása
Jézus Krisztus egyik leggyakoribb kifejezése volt, amit általában tanításai végén szokott ismételgetni: "Akinek van füle a hallásra, hallja!" (Mt. 13:9, 43; Mk. 4:9, 23; 7:16; Lk. 8:8; 14:35 stb.) Ez a felszólítás fordul elő Jelenések könyve hét gyülekezeti levelének végén is, bizonyságul arra, hogy a Biblia utolsó irata valóban közvetlenül "Jézus Krisztus kijelentése" (Jel. 2:7, 11, 17, 29; 3:6, 13, 22). Vajon mit jelent ez a sokat hangoztatott kifejezés?

Ahogy a körülöttünk élők nyelvi jeladásait a fülünkkel fogjuk fel, Isten tanításainak megértéséhez is "fül", ámde "belső fül" szükséges. Ebben a hasonlatban több minden rejlik, s ezt a gazdag tanulságot meg kell hallanunk.

Először is arra kell rámutatnunk, hogy a "belső fül", a "belső hallás" kialakulása - a testi fültől eltérően, amit készen kapunk - folyamat, mert senki nem nyeri el születésével. Ahogy szemünk, fülünk a legérzékenyebb szervünk, az Isten szavára érzékeny, azt befogadó lelkivilág is hallatlanul érzékeny "felfogókészülék". A "halló fül" kialakulásában azonban nem a körülmények játsszák a legfontosabb szerepet, hanem egy embernek a legmélyebb, legszemélyesebb belső gondolatai és döntései.
Az ember felelősségéhez tartozik, hogy Istennek a lelkiismeretén és az Igén keresztül az ő lelkéhez szóló tanításaival szembesülve milyen magatartást vesz föl. Jézus példázata mellett Pál apostol érzékelteti, hogy élet és halál kérdése múlik e magatartás kialakításától. Mert a hit - ami egyedül vezet az üdvösséghez -, a hallott ige megértéséből, avagy a "jó mag" befogadásától függ:

"Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által." (Rm. 10:17)
Salamon Izráel bölcs királya írta: /Péld. 4, 18./ "Az igazak ösvénye olyan mint a hajnal világossága amely minél tovább halad, annál világosabb lesz a teljes délig."
Ezrek milliók ünnepelték világszerte a reformáció napját a múlt évben, arra azonban kevesen gondoltak,hogy reformációra szükség van az idők végezetéig. Hiszen szemeink előtt teljesedik Krisztus Urunk szava, /Luk.18,8/ "Mindazáltal az Embernek Fia amikor eljő,talál é hitet e földön?" Vallás közösségeket fog találni ezerszámra,de olyan hitet mely Jézus Krisztust valja személyes Megváltójának, és megtartja Isten parancsolatát és Jézus hitét, ehhez "halló fül" szükséges. Istenünk adjon "halló lelki fület 2019-ben is.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu