Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A REFORMÁCIÓ EMLÉKÉRE.
Október 31- a reformáció emléknapja. 501 éve annak hogy Luther Márton a Witenbergi vártemplom ajtajára kiszegezte 95 tételét,melyben felhívta a hívőket a szent irás igazságaihoz való vissza térésre. Sok keresztény vallás közösségben emlék ünnepélyt rendeznek,megemlékezve azon bátor emberekről akik válalták a megaláztatást, szenvedést,sőt a máglya halált is,mert számukra csak a Szentirás lehetett egyedüli útmutató Krisztus követésében.
Mi a reformáció? /Jer. 6,16./ "Így szól az Úr: Álljatok az utakra és nézzetek szét, és kérdezősködjetek a régi ösvények felől, melyik a jó út,és azon járjatok,hogy nyugalmat találjatok a ti lelketeknek...."Ezekkel a szavakkal írta le Isten üzenetét Jeremiás próféta, s az üzenet kora elvilágosodott bálványimádó Izráelnek szólt. Sátán lelkünk ellensége soha nem fogja elismerni, a szent irás igazságait,mert állandó harcban áll Istennel. De mi a helyzet ma? Vajon szükséges ma is a reformáció?
Ezt írta egy nyugalmazott evangélikus lelkész Nagy Ervin:" Szükségünk van megújulásra,ez minden keresztény gyülekezetre vonatkozik. A világ tele van lehangolt boldogtalan emberekkel, akik nem nyernek felüdülést a megüresedett templomaikban.Vissza kell térni az alapokhoz Jézus Krisztushoz. Ha a reformáció tudata, szükségessége megerősödik gyülekezeteinkben,elérkezik a felüdülés ideje, mert ebben a sötét erkölcsileg felborult világban,így vállhat a gyülekezet "hegyen épített várossá."
TAWFIK HAID /Iszlám tudós./ "Az iszlám világ mielőbbi reformjára lenne szükség,mert a rossz véleményeket az iszlám világgal szemben csak úgy lehet elhallgattatni ha leküzdjük a fanatizmust.
MRÁV GUSZTÁV. /Adventista lelki pásztor./ Amikor a reformációra gondolunk általában a XVI-századi Wittembergi eseményekre gondolunk Luther Márton korára. A reformációt azonban nem utalhatjuk a mult eszméi közé. Egyrészt azért mert már Luther előtt is szükség volt rá,másrészt azért mert a föld végső napjaiban nagyobb szükségünk van reformációra,mint bármikor a föld történelme folyamán."
Mi a válaszod testvérem, ezekre a reformációra való felhívásokra?Vajon korunkra személyes életedre, vagy közösségedben is szükségesnek látod? Malakiás próféta ezt írta: /Mal.3,16."Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelői az Úr pedig figyelt és hallgatott,és egy emlék könyv íraték ő előtte azoknak akik félik az Urat,és becsülik az ő nevét."
Ezért legyen a jelszavunk: Sola Skiptura..vissza a Szentiráshoz az Isten szavához. Az egyedüli zsinór mértékhez!

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu