Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Gondolatok a kegyelemről...

Zsoltár. 89.15. „ Igazság és jogosság a te királyi székednek alapja,kegyelem és hűség jár a te orcád előtt.”
Ésaiás.16.5. „Isten kegyelme megerősített egy ülőszéket,és ül azon igazsággal, Dávid sátorában,egy Bíró a jogosság keresője,igazság ismerője.”
Zsidók,4,16. „Járuljunk azért bizalommal a kegyelem királyi székéhez,hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk,alkalmas időben való segítségül.”
Kedves Barátaim! Ez a néhány bátorító ige a Szentírásbol, legyen előttünk mely abban erősít meg bennünket,hogy Isten kegyelmes marad hozzánk, Jézus Krisztus keresztáldozata óta a hivő ember még inkább meggyőződhet Istenünk szeretetéröl kegyelméröl, mert előtte Sátán elhitette az emberekkel ,hogy Isten egy haragvó,bosszúálló Isten akit ki kell az embernek engesztelni bizonyos vezekléssel hogy visszafogadja az embert kegyelmébe. De mint látjuk Isten örőkké…még a világunk teremtése előtt is Kegyelmes Isten volt, örök időknek előtte. Ha egy bűnös Isten elé járul hogy bocsásson meg neki, mert megbánta bűnét, és Isten azt mondaná neki: „A te vétked túl súlyos ahhoz hogy én neked megbocsássak” Meginogna Isten királyi székének alapja, mert az ö székének alapja mint a zsoltárban elhangzott, kegyelem és hűség. Zsoltárol 25, 6-7. „Emlékezzél meg Uram a te irgalmasságodrol és kegyelmedröl,mert azok öröktöl fogva vannak. Ifjúságomnak vétkeiröl és bűneimröl ne emlékezzél meg,kegyelmed szerint emlékezzél meg rolam, a te jóvoltodért Uram!” Dávid ifjú kora nagyon részletesen le van írva a Bibliában. Egy csodálatos ifjú embernek ismerjük. Mégis az alázatos ifjú tiszta szeretne maradni Teremtője előtt, ezért foglalja kérésébe ifjúkorát is. Csodálatos Istenünk van! Aki a világ teremtése előtt, eltervezte hogy ha az ember elbukik Sátán csalása által, már eleve el volt tervezve a megmentésünk. Ezért mondja Pál apostol,hogy Krisztus érettünk áldozta oda magát bűnösökért a világ létele előtt.
Míg a földön ülnek börtönökben ártatlanok, bírák tévedése végett. Sőt szabadon sétálhatnak köztörvényes bűnözők. Az Isten Királyi székének az alapja a tévedhetetlkenség,és a kegyelem. S amig az ember kész bűnét megbánva Isten elé járulni,ő kész a tenger mélyére vetni a bünt. Ő nem ember hogy vádolja azokat is akiknek megbocsátott már.
De van egy figyelmeztető tanítása is a Szent írásnak a kegyelemmel kapcsolatban. /Titus, 2,11-12./
„Mert megjelent az Isten idvezítő kegyelme minden embernek. Amely arra tanít minket,hogy megtagadván a hitetlenséget, a világi kivánságokat,mértékletesen ,igazán és szentül éljünk a jelenvaló világon.” A kegyelem alatt lévő embernek tanítást kell nyernie a megkegyelmezésböl. Nem lehet állandóan visszaeső bünöző. Ezért mondja a 107-es Zsoltár,43 verse: „A bőlcs ember eszébe veszi ezeket,és meggondolják az Úrnak kegyelmességét.” Péter apostol igy ír: /I.Pét.1 13./ ….legyetek józanok, és tökéletesen reménykedjetek abban a kegyelemben,melyet Krisztus hoz néktek mikor megjelen.” /Kol.1,6./”…..ti megismertétek az Isten kegyelmét igazán.” Az első keresztény korszakban tisztán tanítottak az apostolok az Isten kegyelméröl és nem hirdettek olcsó kegyelmet a bűnösnek.Mert drága Üdvözítönk életébe került az hogy én és te üdvözülhetünk.Egy lelkész igy tanított a kegyelemröl: „Nagyon nehéz elkárhozni,mert a bünös elé oda van téve Jézus keresztje,és ha mégis a bün mellett dönt egy ember,rá kell hogy taposson Jézus keresztjére.”Óvjon meg ettöl bennünket a Teremtő.

Címkék: kegyelem.

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu