Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Gáborné blogja

FENYŐSZIRUP A leszedett zsenge hajtásokat egy teljesen tiszta befőttesüvegbe rétegenként lecukrozzuk és szorosan letömködjük, préseljük, hogy a fenyőhajtás és a cukor minél szorosabban érintkezzék. Legfelülre cukor jön. Lefedjük egy tiszta vászondarabbal, gumigyűrűvel rögzítve, és hagyjuk érlelődni 4 - 5 napig. Nem kell a napra tenni, de sötétbe sem! A cukor hatására a hajtások levet engednek, az alsó rétegek mind jobban összeesnek és kifakulnak. Ekkor felülről megnyomogatjuk, hogy a felső rétegek is kiengedjék a levet. Mikor a cukor már mind elolvadt, leöntjük a levet.

Címkék:

Tovább 

(Mt 13;1-23, Mk 4;1-25, Lk 8;5-15)

"Lám, az Én anyám és az Én testvéreim" (Mk 3;34) - mondja az Úr Jézus a körülötte ülő és Őt hallgató embereknek.
Kik is ezek az anyák és testvérek?
Mindazok, akik megteszik az Isten akaratát. (Mk 3;35)
Az Isten akarata pedig nem más, mint: szeretni az Istent, és szeretni az embert. Vagyis Isten Igéjét hallgatni és cselekedni.

Ezekkel a gondolatokkal vezeti be az Úr Jézus a Magvetőről szóló példabeszédét.
Ebben a példázatban bemutatja az Úr Jézus, hogy hol is tartanak ebben az Istent megismerésben - megszeretésben a Földre leszületett lelkek.
Az Isten Igéjét befogadni nem egyformán képesek a Földön élő lelkek.

Kiment a Magvető, leszületett hozzánk az Isten.

Címkék: tanítás

Tovább 

Kedves Testvéreim!
Ez a mögöttünk levő karácsonyi ünnepkör, amelybe ma már beletartozik az advent, a mikulás, a karácsony és a szilveszter ünnepe, újból felszínre hozta azt, hogy merre és miképp alakul az egyén, a család és a társadalom erkölcsi értékrendje.
Ahogy haladunk az időben előre, úgy mutatkozik meg egyre határozottabban az, hogy lassan-lassan egybemosódik e négy, eredetileg különálló ünnep.
Mindenki számára teljesen természetes, hogy Mikuláskor az adventi koszorú az asztalon van.

Címkék: tanítás

Tovább 

 

network.hu

I. fejezet

Szinte észrevétlen, puhán borult az este Betlehemre. A végtelen csöndet a tücskök ciripelésén kívül, semmi sem törte meg. Az apró házakat elhagyva, a mező szélén feküdt az az istálló, ahol fedelet talált József és Mária, az a két utazó, akik ma érkeztek a római császár által elrendelt összeírásra.
Sokan, sokfelől jöttek össze a népszámlálásra. Így ennek a kis falunak az egyetlen fogadójában egy talpalatnyi hely sem maradt kihasználatlanul.

Címkék: karácsony történet

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu