FENYŐSZIRUP
A leszedett zsenge hajtásokat egy teljesen tiszta befőttesüvegbe
rétegenként lecukrozzuk és szorosan letömködjük, préseljük, hogy a
fenyőhajtás és a cukor minél szorosabban
érintkezzék.
Legfelülre cukor jön. Lefedjük egy tiszta vászondarabbal, gumigyűrűvel
rögzítve, és hagyjuk érlelődni 4 - 5 napig.
Nem kell a napra tenni, de sötétbe sem!
A cukor hatására a hajtások levet engednek, az alsó rétegek mind jobban
összeesnek és kifakulnak.
Ekkor felülről megnyomogatjuk, hogy a felső rétegek is kiengedjék a
levet.
Mikor a cukor már mind elolvadt, leöntjük a levet.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
FENYŐSZIRUP
10 éve | 0 hozzászólás
FENYŐSZIRUP A leszedett zsenge hajtásokat egy teljesen tiszta befőttesüvegbe rétegenként lecukrozzuk és szorosan letömködjük, préseljük, hogy a fenyőhajtás és a cukor minél szorosabban érintkezzék. Legfelülre cukor jön. Lefedjük egy tiszta vászondarabbal, gumigyűrűvel rögzítve, és hagyjuk érlelődni 4 - 5 napig. Nem kell a napra tenni, de sötétbe sem! A cukor hatására a hajtások levet engednek, az alsó rétegek mind jobban összeesnek és kifakulnak. Ekkor felülről megnyomogatjuk, hogy a felső rétegek is kiengedjék a levet. Mikor a cukor már mind elolvadt, leöntjük a levet.
Címkék:
Tovább