Kis türelmet...
FENYŐSZIRUP A leszedett zsenge hajtásokat egy teljesen tiszta befőttesüvegbe rétegenként lecukrozzuk és szorosan letömködjük, préseljük, hogy a fenyőhajtás és a cukor minél szorosabban érintkezzék. Legfelülre cukor jön. Lefedjük egy tiszta vászondarabbal, gumigyűrűvel rögzítve, és hagyjuk érlelődni 4 - 5 napig. Nem kell a napra tenni, de sötétbe sem! A cukor hatására a hajtások levet engednek, az alsó rétegek mind jobban összeesnek és kifakulnak. Ekkor felülről megnyomogatjuk, hogy a felső rétegek is kiengedjék a levet. Mikor a cukor már mind elolvadt, leöntjük a levet. A kapott lébe literenként egy mokkáskanálnyi feloldott konzerválóport (Na-benzoikum) hozzákeverünk, és sűrű szűrőn, vagy tiszta gézen keresztül szintén nagyon tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és kész. Dunsztolni nem kell. A leszűrt hajtásokat ne dobjuk el, mert ebből is finom, üdítőnek való szörpöt készíthetünk, felhasználva a hajtásokon maradt cukrot is.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!