Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

FENYŐSZIRUP A leszedett zsenge hajtásokat egy teljesen tiszta befőttesüvegbe rétegenként lecukrozzuk és szorosan letömködjük, préseljük, hogy a fenyőhajtás és a cukor minél szorosabban érintkezzék. Legfelülre cukor jön. Lefedjük egy tiszta vászondarabbal, gumigyűrűvel rögzítve, és hagyjuk érlelődni 4 - 5 napig. Nem kell a napra tenni, de sötétbe sem! A cukor hatására a hajtások levet engednek, az alsó rétegek mind jobban összeesnek és kifakulnak. Ekkor felülről megnyomogatjuk, hogy a felső rétegek is kiengedjék a levet. Mikor a cukor már mind elolvadt, leöntjük a levet. A kapott lébe literenként egy mokkáskanálnyi feloldott konzerválóport (Na-benzoikum) hozzákeverünk, és sűrű szűrőn, vagy tiszta gézen keresztül szintén nagyon tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és kész. Dunsztolni nem kell. A leszűrt hajtásokat ne dobjuk el, mert ebből is finom, üdítőnek való szörpöt készíthetünk, felhasználva a hajtásokon maradt cukrot is.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu