Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Gyuláné blogja

Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt?

 

A pirostól a lilán át, egészen a fehérig, és már-már szinte feketéig számtalan színárnyalata és felhasználási módja van a szőlőnek. Ehetjük nyersen, befőttnek, dzsemnek, szőlőléként és még sorolhatnánk. Egészségünkre gyakorolt hatása pedig legalább ennyire számottevő.


network.hu

 

A szuperélelmiszerként is emlegetett kedvenc őszi gyümölcsünk 8000 éve ismert, ekkor ültették először.

Címkék:

Tovább 

 

network.hu

 

 

Lehet fontos... ha nem Neked, akkor a környezetedben valaki másnak. Oszd meg azzal, akinek szüksége lehet rá! 
Köszönöm !

A CITROM 10 000-szer erősebb mint a KEMOTERÁPIA

 
Az a jó hogy a citromot (nem a tablettát) lehet enni, és a testnek készíthetünk egy citrom fürdőt, különösen a befolyásolt területeken (ott ahol rákos).

Vágj fel citromot és add oda a gyerekeknek hogy szopogassák, vagy tegyél a pohár vizedbe egy pár szeletet, ezzel is megelőzheted a rákot.

Címkék:

Tovább 

 

 

 

MINDENSZENTEK NAPJA (NOVEMBER 1.) ÉS HALOTTAK NAPJA (NOVEMBER 2.)

network.hu 

 

Mindenszentek és a halottak napja a halottakra való emlékezés ünnepe. Mindenszentek napja azoknak a szenteknek az ünnepe, akikről a naptár név szerint nem emlékezik meg. A 9. század óta kötelező ünnep. A katolikus egyház tanítása szerint ezen a napon az élő és az elhalt hívek titokzatos közösséget alkotnak.

Címkék:

Tovább 

AZ ÉLTETŐ ALMA.

                        Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más
ételekkel is együtt  ehetünk, anélkül, hogy
                        erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is
tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.
                        Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit
is odafigyelünk rá,  akkor eláll addig amíg, a tavaszi
                        friss gyümölcsök megjelennek a piacon.

Címkék:

Tovább 

Cickafark
(Achillea collina)

Eredet, botanikai leírás

A mezei cickafark kámforos illatú, fehér virágú, hazánkban honos, lágy szárú, 50-80 cm magas, a fészekvirágzatúak (Asteraceae) családjába tartozó évelő növény. Gyöktörzzsel telel át. Többszörösen szeldelt levelei szórt állásúak. Júniustól késő őszig virágzik.

 

 

Hatóanyagai

Összehúzó hatása a benne található egyik hatóanyagnak, a tanninnak köszönhető. Ezen kívül flavonoidok, alkaloidok, kumarin és illatanyaga, az azulénteszik hasznos növénnyé a házi patikában.

Címkék:

Tovább 

6 év után lezárult a Dr. Lenkei vitaminok elleni per

network.huDr. Lenkei Gábor 1986-ban szerzett orvosi diplomát az akkori Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Dolgozott helyben kutatóorvosként a Mikrobiológiai Intézetben, belgyógyászként és szülész-nőgyógyászként a 90-es évek elején. Mikor rájött, hogy orvostanhallgatóként, diplomás orvosként sem az egészségről, hanem a betegségről tanult, mitöbb, nem is létezik egészségügy, csak „betegségügy”, elhagyta a pályát.

Címkék:

Tovább 

AZ ADVENT TÖRTÉNETE.

Évszázadok óta gyulladnak fel az adventi koszorú gyertyái az otthonokban. A szeretet ünnepének érkezéséig egy egész hónapunk van arra, hogy fénybe öltöztessük a lelkünket.

De vajon tudjuk-e, hogyan alakult ki az advent? Mikor készítették az első adventi koszorút és a csokikat rejtő naptárakat?

 

Az advent története

Az advent története egészen az 5. századig nyúlik vissza. A karácsonyt megelőző böjti idő volt, amely Szent Márton ünnepével kezdődött, november 11-én.

Címkék:

Tovább 

 

network.hu

Sok legenda kering a Mikulás történetéről, van aki ezt vallja van aki amazt, mi most elmeséljük a Mikulás valódi és csodaszép történetét.

 


Az ajándékosztó Mikulás eredetileg a katolikus vallású vidékeken Szent Miklósnak, a Lycia római provinciában fekvő Myra püspökének népies alakja. A modern magyar néphagyomány szerint december 5. éjjelén – december 6. hajnalán meglátogatja a gyermekeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik.

Címkék:

Tovább 

Szent Karácsony Ünnepének története

/Harmat Árpád Péter/

 

Szent Karácsony Ünnepén Názáreti Jézus Krisztus (i.e.4 – i.sz. 30) születésére emlékezünk. Jézus a tanítások szerint Isten fia volt, aki emberré lett, hogy megmentse a világot, azaz a bűneiből megváltsa és megszabadítsa az egész emberiséget. Neve, vagyis a „Krisztus” szó a görög Chrisztosz főnévből származik, ami a héber Mosiah, azaz Messiás szó fordítása (óhéberről ógörögre).

Címkék:

Tovább 

Pünkösd története

network.hu

 

 

 

Húsvéthoz kapcsolódva pünkösd is mozgóünnep, amely május 10-e és június 13-a közé esik. Az ünnep elnevezése a görög pentekosztész, azaz "ötvenedik" szóból származik, ugyanis ez az ünnep a húsvét utáni 50. napon kezdődik.

Pünkösd ünnepét a keresztény egyház annak emlékére tartja, hogy Jézus mennybemenetele utána Szentlélek leszállt az apostolokra. Az 50 nap a zsidó vallásból ered. Ők ünnepelték a Pészach utáni ötvenedik az aratás, az első gyümölcsök, majd később a Tízparancsolat adományozásának ünnepét.

Címkék:

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu