Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Gyuláné blogja - 2009. december


 

 

 network.hu

  

A Szilveszter története


Az a nap, amelyen a nyugati világ elbúcsúzik az óévtől, I. Szent Szilveszter pápáról kapta a nevét, akit 314-ben választottak a keresztény egyház vezetojének és 335-ben, éppen december 31-én hunyt el Rómában. Az ünnep a nyugati kultúrkörben sokáig ide-oda tolódott. Volt idő, mikor december 24-én ünnepelték, de előfordult, hogy előrecsúszott vízkereszt, illetve a Háromkirályok napjára, január 6-ára, és csak néhány évszázada, 1691-ben XII.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

RaSu TündérAnya üzente 10 éve

Marcsi drágám, köszönöm ezt a cikket, nagy élvezettel olvastam végig, teljesen új dolgokat is megtudtam; lencsét ettünk édes Lajosommal, viszont semmiféle fogadalmat nem tettünk... Nagy szeretettel várunk a Kozmikus Tündér Tudat Klubunkban...
Áldott, Örömteljes, Békés, Egészséget, Kölcsönös Szeretést,Bőséget, Harmóniát hozó Boldog Új Esztendőt kívánok: RaSu TündérAnya, az Öreg Tündér és Gulyás Lajos (Dudó;GuLa)
http://tunderanyak.network.hu Kozmikus Tündér Tudat Klub


http://www.rasu527.eoldal.hu Tündér Portál

Tovább 


 

 

 network.hu

 A  Karácsony története

 

Karácsony a keresztények legfontosabb ünnepe, Jézus születésének az ünnepe.A betlehemi történet a Bibliában található, az Új Testamentum két könyvében,a Máté és Lukács evangéliumaiban.

Ki mikor ünnepli a karácsonyt?

Különféle keresztény egyházak különböző dátumokon ünneplik: a katólikusok és a reformátusok december 25-én,a görög keleti ortodox, a sziriai és az etióp egyházak január 6-ikán, az örmények pedig január 18-ikán.

Címkék:

Tovább 

LUCA  NAPJA  DECEMBER 13.

Luca napja a Gergely-féle naptárreform előtt (1582) volt az év legrövidebb napja, sok helyen innen számították a nappalok hosszabbodását.
A Luca név a latin Lux (fény) szóból származik. Ilyenkor a nőknek nem volt szabad dolgozniuk, s aki ezt megszegte, azt Luca megbüntette. A tilalom napjának is nevezhető: tilos volt tüzet
gyújtani vagy varrni, mert büntetésből Luca bevarrta a tyúkok "tojókáját".Tilos volt továbbá fonni, szőni, mert Luca összekeveri a fonalat,
kóccá változtatja, és kócot tesz annak az esze helyére, aki ezt a vétséget elköveti.

Címkék:

Tovább 

network.hu

 Télapó megérkezett

Lovas szán fut friss havon,
Télapó ül a bakon.
Vidám hangon énekel,
sok hópihe táncra kel.

A rénszarvas úgy szalad,
gyorsabb, mint a gyorsvonat.
Piros orra szikrát vet,
mindjárt csillagszóró lesz!

Hó-ha-hó, hó-ha-hó,
itt a kedves Télapó!

Rudolf a szarvas neve,
égbe száll a szán vele.
Télapónak szakálla,
vígan lobog utána!

Csillagok közt száll a szán,
jöjj Télapó, gyere már!
Vár reád sok kisgyerek,
így szólsz: "El nem késhetek"!

Hó-ha-hó, hó-ha-hó,
itt a kedves Télapó!

Címkék:

Tovább 

Advent

 

Advent története

Azokban az időkben, amikor még boszorkányokban, varázslókban, gonosz lelkekben és mindenféle régi istenben hittek az emberek, azokból az időkből származik a varázskör gondolata. Koszorút fontak a szalmából, fűzfavesszőből vagy zöld fenyőágakból, és vörös meg aranyszín szalagokkal díszítették.
A zöld a termés színe volt, a piros az életé, a sárga és az arany a fényé. A koszorú - vagy a kör - az örökkévalóság jelképe volt, és a varázserőé is, amely nem törik meg, nem múlik el.

Címkék:

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu