Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A mostani kormány 2006-ban indította a nyugdíjelőtakarékossági-számlát (NYESZ). Nyugdíjcélú megtakarítás esetében adómentesen lehet hozzájutni a befektetéshez.

2009 őszén egyszercsak jött a hír, megszűnik a NYESZ. Akkor most támogatják a hosszútávú öngondoskodást vagy nem? Befektettem 2006-ban húsz évre előre, majd 3 év után egy tollvonással megszüntetik?

Sebaj, lesz helyette tartós befektetési számla (TBSZ), ahol majd valamilyen kedvezmény mégiscsak lesz. Ja, mégsem: ezt az ötletet is elvetették.

Végeredmény: lesz NYESZ és TBSZ is. Sőt, a NYESZ-ből átvándorolhatunk majd a TBSZ-be, ha annyira hosszú távon mégsem gondolkogunk.

Kérdés: hogyan merjek belevágni bármilyen megtakarításba, ha ennyire labilis a rendszer. Húsz évre előre szeretnék öngondoskodni, de három évente változtatja ugyanaz a kormány a szabályokat. Akkor miért is akarnék én megtakarítani? Ha nincs bizalom, más módon rejtegetem a kis vagyonomat.

 

www.eurosapiens.hu

Címkék: bank befektetés biztosítás hitel pénz tőzsde állam

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu