Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Péter blogja - 2009. december

Larry Ellison (Oracle) milliárdos levelét tesszük közzé. Mindenki mérlegelje saját belátása szerint. Íme:

 

"Tisztelt Yale Egyetem végzősei, elnézést kell kérnem, hogy már többször el kellett viselniük ehhez hasonló bevezetőket,de szeretném, ha megtennének nekem valamit. Kérem nézzenek jól maguk körül. Nézzék meg a baljukon ülő évfolyamtársukat. Most nézzék meg a jobbjukon ülő évfolyamtársukat. Most gondolkodjanak el a következőn: 5 év múlva, 10 év múlva, még 30 év múlva is,nagy az esély arra, hogy a baljukon ülő személy vesztes lesz.Viszont a jobbjukon ülő személy, az is vesztes lesz.

Címkék: gazdag milliárdos pénz szegény

Tovább 

Ha holnap adok 1 dollárt, majd minden nap az előző napi összeg kétszeresét (2 dollár, 4, 8, 16 stb), mennyi idő múlva leszel milliomos?

Címkék: bank befektetés biztosítás hitel matematika

"Elveheted a gyáraimat, a pénzemet, de hagyd meg az üzletkötőimet és kevesebb mint két éven belül ugyanott leszek, ahol ma." - Andrew Carnegie

Az üzletkötés bizony pszichológia. Szokás mondani ügyes emberekre, hogy még a homokot is el tudja adni a szaudi királynak. Jó beszélőkéje van, jó a kiállása és ráérez arra, mi kell a másiknak és hogyan. Az értékesítésnek számos összetevője van, például a testbeszéd. Ügynökök is tanulják, tudják (és ez nagyon helyes).

Címkék: bank biztosítás pszichológia ügynök

Tovább 

Az ügynök kétszer csenget, végül mi fizetünk neki kétszer. Szomszéd néni mesélte: unokája most már nyugodtan aludhat, ugyanis 20 évre kötött biztosítással kombinált befektetést - lesz nyugdíja, nem is akármilyen. Azt is elmondta, hogy kevesebb időtávra tervezte a szerződést, de az ügynök kérte a 20 évet a nagyobb jutalék miatt. Az unokának mindegy, mert 3 év után lehet szerződést bontani, 10 év után pedig úgy, hogy nem kell lemondania a kedvezményekről.

Tetszik tudni, ki fizeti jutalékot?

Címkék: bank biztosítás jutalék unit-linked ügynök

Tovább 

Ki rendelkezik pénzügyi műveltséggel? Egyáltalán mit jelent ez?

Az rendelkezik pénzügyi tudással, aki tájékozott pénzügyekben. Az tájékozott, akit tájékoztatnak vagy aki tájékozódik. Azt gondolom, szinte senkit nem tájékoztatnak - sokszor szándékosan nem. Megéri átejteni az ügyfelet, vagy ahogyan egy hazai bankigazgató mondta: "Szeretjük a nemtörődöm ügyfeleket!". Pl. egy hitelkártya akkor éri meg a banknak, ha azt nem megfelelően használják. Vagyis ha nem fizetjük vissza határidőn belül a tartozást, é ha nem tudjuk, hogy a visszafizetett pénzből a bank előbb mindig a kamattartozást törleszti és csak aztán a tőketartozást.

Címkék: bank bankkártya befektetés biztosító hitel megtakarítás nyugdíj pénzügy

Tovább 

Mibe érdemes most fektetni pénzt? Sokszor hallani ezt a kérdést. Óvakodjunk attól, aki megmondja, mi a jó befektetés, mi a tuti biznisz. Annak meghatározásához ugyanis ismerni kell a befektetőt. Épp olyan, mintha azt kérdezné valaki: Milyen kocsit vegyek? A válasz pedig pl: vegyél Mercit, az a legjobb.
Először is (maradva az autós példánál): Mire kell a kocsi? Városi közlekedésre? Családi autózásra? Szállításra? Mennyi pénzt szánunk rá? Mennyire sürgős? Mi a fontos, a fogyasztás, teljesítmény vagy valami más?

Címkék: bank befektetés hitel biztosítás pénz tőzsde

Tovább 

A mostani kormány 2006-ban indította a nyugdíjelőtakarékossági-számlát (NYESZ). Nyugdíjcélú megtakarítás esetében adómentesen lehet hozzájutni a befektetéshez.

2009 őszén egyszercsak jött a hír, megszűnik a NYESZ. Akkor most támogatják a hosszútávú öngondoskodást vagy nem? Befektettem 2006-ban húsz évre előre, majd 3 év után egy tollvonással megszüntetik?

Sebaj, lesz helyette tartós befektetési számla (TBSZ), ahol majd valamilyen kedvezmény mégiscsak lesz.

Címkék: bank befektetés biztosítás hitel pénz tőzsde állam

Tovább 

Közeleg a Karácsony. Eme keresztény ünnep sokaknak csak a minél több pénzbe kerülő ajándékozást jelenti, úgymond a szeretet ünnepét. Amint azt az egyik tévécsatorna is bemutatta, a kisemberek ugyanúgy költenek, mint az előző években. Sőt, ugyanúgy hitelből. Újabb tévé, laptop, telefon, mp3-lejátszó - mintha ezek nélkül a kacatok nélkül semmit nem érne a Karácsony. Hitel nyakra-főre, mindegy, hogy elbírjuk-e a terhet majd, az most nem érdekes. Legfeljebb egy adósságrendező hitelt veszek majd fel, aztán meg sírok a kormánynak és arra szavazok, aki megoldja majd az én anyagi gondjaimat.

Címkék: bank befektetés biztosítás hitel pénz tőzsde

Tovább 

Ismerős a következő helyzet? Meglátjuk a kirakatban, nagyon megtetszik, azonnal megvesszük szinte bármilyen áron. Kis idő múlva (már otthon) jövünk rá, nem is olyan, mint amilyennek elképzeltük. Sőt, egyre több probléma van vele.

A banki konstrukciókkal pontosan ez a helyzet állhat elő. Megvesszük a magas hozam reményében vagy a jól hangzó kamatok miatt, és különben is azt mondták az ügyfélszolgálaton, hogy ezzel járunk a legjobban. Majd jön a feketeleves.

A kedvezmény sokszor csak egy kezdeti periódusra szól (legyen szó akár hitelről, akár befektetésről, akár a kettő kombinációjáról).

Címkék: bank befektetés biztosítás hitel pénz tőzsde

Tovább 

Az Államadósság-kezelő Központ idén (május 18-tól) új konstrukcióval, inflációkövető kötvénnyel rukkolt elő. A Prémium Magyar Államkötvény évenként egyszer változó, az előző időszak inflációjával azonos mértékű kamatot és kamatprémiumot fizet. Előbbi (kamatbázis) 2010 január 25-éig 3,5%, utóbbi (kamatprémium) jelenleg 6%,vagyis most 9,5% az éves kamat. Biztonságos eszköz infláció ellen. 

Létezik hozamgarancia is, ám ez valamilyen más termék megvásárlásához kötött.

Címkék:

Tovább 

Egy nem reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek nagyrésze nem bízik az állami gondviselésben a jövőt tekintve. Vagyis hosszú távon az államkötvények hozama nem nagy durranás, a ma fizetett nyugdíj 10, 20, 30 év múlva hideg vízre sem lesz elég. Szükség van tehát valamiféle egyéni spórolásra, öngondoskodásra.

Utóbbit az állam támogatja is meg nem is. 2006-ban bevezették a nyugdíj-előtakarékossági számlát, 2009 őszén be akarták szüntetni. Végül maradt, a tartós befektetési számlával, ami 5 éves befektetés után biztosít kamatadó-mentességet, 3 év után 10 % adót kell csak fizetnünk.

Címkék:

Tovább 

Véget ért-e a válság vagy még csak most kezdődik, netán benne vagyunk a kellős közepében?

Nem ért véget. A hatásait még érzi a gazdaság: magas munkanélküliség (jövőre az Ecostat egyik szakértője szerint az idei harmadik negyedévnél is nagyobb lesz), csökkennek a reálbárek, lassan bővül csak a gazdaság, a cégek további megszorításokra, leépítésekre készülnek.

A tőzsdéken sem egyértelmű a helyzet: a tavasszal indult hurrá-optimizmus hónapokkal ezelőtt stagnálásba, oldalazásba váltott.

Címkék:

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu