Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Mibe érdemes most fektetni pénzt? Sokszor hallani ezt a kérdést. Óvakodjunk attól, aki megmondja, mi a jó befektetés, mi a tuti biznisz. Annak meghatározásához ugyanis ismerni kell a befektetőt. Épp olyan, mintha azt kérdezné valaki: Milyen kocsit vegyek? A válasz pedig pl: vegyél Mercit, az a legjobb.
Először is (maradva az autós példánál): Mire kell a kocsi? Városi közlekedésre? Családi autózásra? Szállításra? Mennyi pénzt szánunk rá? Mennyire sürgős? Mi a fontos, a fogyasztás, teljesítmény vagy valami más? Mekkora autót tudunk fenntartani?

Épp így kell tekintenünk a pénzügyi termékekre (jelen esetben a befektetésekre). Mennyire fontos számunkra a biztonság? Ha nagyon, nem valószínű, hogy el tudjuk viselni a részvények árfolyamingadozását. Mikor szeretnénk hozzájutni pénzünkhöz? Jövőre? Tíz év múlva? Egy hét múlva? Mennyire vagyunk hajlandók kockáztatni? Ha egyáltalán nem, többnyire marad a bankbetét, államkötvény. Mekkora kamatot, hozamot várunk el? Az átlagnál nagyobbat? Nos, akkor nagyobb kockázatot is kell vállalnunk.

Magas hozam, alacsony kockázat, likviditás - a 3 közül egyet fel kell áldoznunk a másik 2 érdekében.

Szóval: mi a jó befektetés? Mi számunkra a jó befektetés?

www.eurosapiens.hu

www.bankforum.hu

Tanfolyam a mindennapok pénzügyeiről

Címkék: bank befektetés biztosítás hitel oktatás pénzügyek tanfolyam tőzsde

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu