Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Enikő blogja - 2007. augusztus

A valódi csokoládé nem csupán örömforrás, mértékkel fogyasztva egészséges élelem is.

Ismert antidepresszáns hatása mellett (melyet olyan összetevõknek köszönhet, mint a szalzolinol és a szerotonin), a csokoládé kis mennyiségben egészséges táplálékul szolgál. Szénhidrátban és zsírban gazdag, magas kalóriatartalmú (100 g étcsokoládéban 513 kcal energia van), tartalmaz továbbá magnéziumot, káliumot, kalciumot, vasat és rezet.

Címkék:

Tovább 

Bizonyított tény, hogy a kakaó (csokoládé) serkenti a testben az endorfin termelõdését, a boldogság természetes alkotóelemét, mely egyrészt biztosítja a jó közérzet szenzációs érzését, másrészt közvetlenül hat a zsírmolekulák oldásának folyamatára. A csokoládé antioxidáns hatásának köszönhetõen gátolja a szervezet sejtjeinek károsodását, megvédi a bõrt a környezeti ártalmaktól, és az öregedést is lassítja. A csokoládénak fizikai és lelki hatásai egyaránt vannak.

Címkék:

Tovább 

Hívják az Istenek eledelének, de az ördög csábításának is. Amikor a finom csokoládé olvadozik a szánkban, hajlunk arra, hogy mi is isteni csemegének érezzük, de ha a lerakodott kilókra gondolunk bizony az ördög képe jelenik meg elõttünk.


Pedig a csokoládé, ami köztudottan boldogsághormont termel, a legújabb kutatások szerint olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megkötik a szabad gyököket, sõt még a rossz koleszterint is képes semlegesíteni.

Címkék:

Tovább 


  • A csokoládét Dél-Amerika õserdeiben élõ kakaófa gyümölcsébõl, a kakaóbabból készítik.
  • A kakaóbab pénzként is használatos volt (1 nyúl 10, 1 rabszolga 100, 1 rabszolganõ pedig 50 kakaóbabot ért).
  • Európába, pontosabban Spanyolországba a XVI. század elején került, majd hamar elterjedt élvezeti értéke miatt. Ezenkívül gyógyítóhatása is ismert volt.
  • Az édesipari termékek közül a csokoládé ma is az egyik legkedveltebb édességek közé tartozik. Ez részben annak köszönhetõ, hogy nagyon sokféle ízben, formában kapható, így mindenki találhat köztük olyat, ami az ízlésének megfelelõ.

Címkék:

Tovább 

Ha nem tudsz ellenállni a csokinak, akkor ez a diéta neked szól! Nem csak fogyhatsz, hanem egészségedre is pozitívan hat a csokoládé!

 

Mit érhetsz el ezzel a diétával?
  • Súlycsökkenést
  • Segíti a rák megelõzését
  • Stresszoldást
  • Koncentrálóképességed növekedését

A diéta lényege

A legfrissebb kutatások szerint a csokoládé antioxidáns hatása magasabb, mint a zöld teáé, a vörösboré vagy az eperé. Ez a magas antioxidáns tartalom, flavonoidok, elõsegíti az emésztést és lassítják az öregedési folyamatokat.

Címkék:

Tovább 

Kiderült, hogy a csokoládé olyan antioxidánst tartalmaz, amely leköti a szervezetünkben található, a DNS-t károsító szabad gyököket.

Egyre nõ a lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható ételek listája. Elõbb a vörösborról, aztán a kávéról és a teáról derült ki, hogy mértékkel történõ fogyasztásuk elõnyös lehet. Az új kutatási eredmények szerint egy újabb bûnös élvezeti cikk mutatta meg egészséges oldalát.
"Van a gondolatban valami, hogy a csokoládé akár egészséges is lehet", mondja a pennsylvaniai egyetem kémikusa.

Címkék:

Tovább 

Erõsíti és megszépíti a bõrt a csokoládé, és nem pedig, mint ahogy azt sokan hiszik, pattanásokat okoz - derült ki egy friss kutatásból.






A kakaóban és a csokoládéban található flavonolok kifejezetten jót tesznek a bõrnek: hidratálják, erõsitik a struktúráját, és javítják létfontosságú funkcióit is, például a vérkeringést - mutatta meg egy friss, német kutatás. A csokinak tehát nemcsak az íze és az illata isteni finom, de a kozmetikában is jól használható: nem véletlen, hogy egyre elterjedtebbek a csokoládés masszázsok, illetve arckezelések.

Címkék:

Tovább 

A Harvard University kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a csokoládé meghosszabbítja az életet

Dr. I-Min Lee, a kutatócsoport vezetõje szerint a legjobb hatás akkor érhetõ el, ha havonta három tábla csokoládét fogyasztunk el. Az általa irányított felmérés 7841 férfira terjedt ki. Õket öt éven át tartották megfigyelés alatt, s az eredmények összegzése után a következõ eredmény született: a csokievõk között harminchat százalékkal alacsonyabb volt az elhalálozási arány, mint azok között, akik nem fogyasztanak édességet. 

Azaz: azok, akik havonta három tábla csokoládét ettek, átlagban egy évvel hosszabbították meg életüket.

Címkék:

Tovább 


A táplálkozástudományi kutatások a borról, valamint a csokoládéról is bizonyították, hogy kismértékû fogyasztásuk elõnyös a szív- és érrendszeri betegségek megelõzésében. A vörösborban lévõ antioxidánsok egy csoportja (polifenolok) megakadályozzák a koleszterin lerakódását az erekben. Tudta-e, hogy bizonyos csokoládéknak nagyobb az antioxidáns-hatása, mint a zöld teának, a vörösbornak, vagy az epernek? A csokoládé, mint õsi kultikus táplálék, napjainkra a táplálkozástudományi szakemberek és a kardiológusok egyik legizgalmasabb kutatási területévé vált.

Címkék:

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu