Kis türelmet...
17 éve | 0 hozzászólás
17 éve | 0 hozzászólás
17 éve | 0 hozzászólás
Ha nem tudsz ellenállni a csokinak, akkor ez a diéta neked szól! Nem csak fogyhatsz, hanem egészségedre is pozitívan hat a csokoládé!
Mit érhetsz el ezzel a diétával?
A legfrissebb kutatások szerint a csokoládé antioxidáns hatása magasabb, mint a zöld teáé, a vörösboré vagy az eperé. Ez a magas antioxidáns tartalom, flavonoidok, elõsegíti az emésztést és lassítják az öregedési folyamatokat.
17 éve | 0 hozzászólás
Kiderült, hogy a csokoládé olyan antioxidánst tartalmaz, amely leköti a szervezetünkben található, a DNS-t károsító szabad gyököket.
Egyre nõ a lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható ételek listája. Elõbb a vörösborról, aztán a kávéról és a teáról derült ki, hogy mértékkel történõ fogyasztásuk elõnyös lehet. Az új kutatási eredmények szerint egy újabb bûnös élvezeti cikk mutatta meg egészséges oldalát.
"Van a gondolatban valami, hogy a csokoládé akár egészséges is lehet", mondja a pennsylvaniai egyetem kémikusa.
Erõsíti és megszépíti a bõrt a csokoládé, és nem pedig, mint ahogy azt sokan hiszik, pattanásokat okoz - derült ki egy friss kutatásból.
A kakaóban és a csokoládéban található flavonolok kifejezetten jót tesznek a bõrnek: hidratálják, erõsitik a struktúráját, és javítják létfontosságú funkcióit is, például a vérkeringést - mutatta meg egy friss, német kutatás. A csokinak tehát nemcsak az íze és az illata isteni finom, de a kozmetikában is jól használható: nem véletlen, hogy egyre elterjedtebbek a csokoládés masszázsok, illetve arckezelések.
Dr. I-Min Lee, a kutatócsoport vezetõje szerint a legjobb hatás akkor érhetõ el, ha havonta három tábla csokoládét fogyasztunk el. Az általa irányított felmérés 7841 férfira terjedt ki. Õket öt éven át tartották megfigyelés alatt, s az eredmények összegzése után a következõ eredmény született: a csokievõk között harminchat százalékkal alacsonyabb volt az elhalálozási arány, mint azok között, akik nem fogyasztanak édességet.
Azaz: azok, akik havonta három tábla csokoládét ettek, átlagban egy évvel hosszabbították meg életüket.
A táplálkozástudományi kutatások a borról, valamint a csokoládéról is bizonyították, hogy kismértékû fogyasztásuk elõnyös a szív- és érrendszeri betegségek megelõzésében. A vörösborban lévõ antioxidánsok egy csoportja (polifenolok) megakadályozzák a koleszterin lerakódását az erekben. Tudta-e, hogy bizonyos csokoládéknak nagyobb az antioxidáns-hatása, mint a zöld teának, a vörösbornak, vagy az epernek? A csokoládé, mint õsi kultikus táplálék, napjainkra a táplálkozástudományi szakemberek és a kardiológusok egyik legizgalmasabb kutatási területévé vált.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Nem minden csoki, ami annak látszik!
17 éve | 0 hozzászólás
A valódi csokoládé nem csupán örömforrás, mértékkel fogyasztva egészséges élelem is.
Ismert antidepresszáns hatása mellett (melyet olyan összetevõknek köszönhet, mint a szalzolinol és a szerotonin), a csokoládé kis mennyiségben egészséges táplálékul szolgál. Szénhidrátban és zsírban gazdag, magas kalóriatartalmú (100 g étcsokoládéban 513 kcal energia van), tartalmaz továbbá magnéziumot, káliumot, kalciumot, vasat és rezet.
Címkék:
Tovább