Bizonyított tény, hogy a kakaó (csokoládé) serkenti a testben az endorfin termelődését, a boldogság természetes alkotóelemét, mely egyrészt biztosítja a jó közérzet szenzációs érzését, másrészt közvetlenül hat a zsírmolekulák oldásának folyamatára. A csokoládé antioxidáns hatásának köszönhetően gátolja a szervezet sejtjeinek károsodását, megvédi a bőrt a környezeti ártalmaktól, és az öregedést is lassítja. A csokoládénak fizikai és lelki hatásai egyaránt vannak. Nagyon kellemes testpakolás lehet, amelynek fő alkotója a csokoládé, egy kalóriabomba nélküli élvezet a csokoládé jótékony hatásával.
A csokoládé koffeint és endorfint tartalmaz, melyet kakaóból nyernek ki. A testkezelést kúrában érdemes a látványos eredmény elérésének érdekében végeztetni, minimum 10 alkalommal, heti kétszeri lebontásban. A csokoládépakolás színe, illata, krémes szerkezete és kellemes hőmérséklete a legédesebb örömszerző testkezelésünk, amely hat a cellulitra, karcsúsító és alakformáló hatása van. A csokoládé szinte beleolvad a bőr rétegeibe: karcsúsító, alakformáló hatása van, csökkenti a narancsbőr kellemetlen tüneteit, hidratálja és puhává varázsolja a bőrt, táplálja és vitalizálja a bőr kötőszövetét.
Mandulás-csokis arcradír: Végy egy evőkanál darált mandulát, keverd össze 2 kanál mézzel, tegyél bele 1 kiskanál citromlevet és egy táblányi felolvasztott csokoládét. Az egészből turmixgépben készíts masszát. Hagyd, hogy kihűljön, s langyosan kend az arcodra, majd gyengéden, körkörös mozdulatokkal masszírozd a bőrödbe. Segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől!
Tejcsokoládés pakolás: 2-3 dkg tejcsokoládét reszelj le, keverd össze 3-3 evőkanál túróval és mézzel. Kend az arcodra, hagyd rajta 15 percig, majd nedves szivaccsal távolítsd el. Ha az arcbőr száraz és kipirosodott, ezzel a masszával ápold! Érdemes otthon kipróbálni, mert a szállodákban elég borsos áron vehetjük igénybe a kényeztetést: egy combtájékon alkalmazott pakolás akár 11.000 Ft-ba is kerülhet!
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!