Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:


  • A csokoládét Dél-Amerika őserdeiben élő kakaófa gyümölcséből, a kakaóbabból készítik.
  • A kakaóbab pénzként is használatos volt (1 nyúl 10, 1 rabszolga 100, 1 rabszolganő pedig 50 kakaóbabot ért).
  • Európába, pontosabban Spanyolországba a XVI. század elején került, majd hamar elterjedt élvezeti értéke miatt. Ezenkívül gyógyítóhatása is ismert volt.
  • Az édesipari termékek közül a csokoládé ma is az egyik legkedveltebb édességek közé tartozik. Ez részben annak köszönhető, hogy nagyon sokféle ízben, formában kapható, így mindenki találhat köztük olyat, ami az ízlésének megfelelő.
  • Már nálunk is kapható sokféle kitűnő minőségű csokoládé. Akár 99%-os kakaótartalommal is találhatsz inyencséget. Látogass el Budapesten a Culinaris nevű gourmand-paradicsomba, hogy kedvedre válogathass a finomabbnál finomabb csokoládék között!

A csokoládé a teához hasonló módon hosszú utat jár be, amíg a hasdba kerül. A kakaófa egész évben virágzik és terem. Október és március között szüretelik a babokat. Ebben a hat hónapban szüretelik a világ csokoládéalapanyagának 80%-át. Utána következik a fermentálás, ami a trópusi égövön magától is meginduló erjedési folyamat, majd  ezután a szárítás és őrlés. És készen is van a csokoládé alapanyaga.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu