Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A valódi csokoládé nem csupán örömforrás, mértékkel fogyasztva egészséges élelem is.

Ismert antidepresszáns hatása mellett (melyet olyan összetevőknek köszönhet, mint a szalzolinol és a szerotonin), a csokoládé kis mennyiségben egészséges táplálékul szolgál. Szénhidrátban és zsírban gazdag, magas kalóriatartalmú (100 g étcsokoládéban 513 kcal energia van), tartalmaz továbbá magnéziumot, káliumot, kalciumot, vasat és rezet. Jótékony hatását nagy mértékben köszönheti, egyik alapanyaga, a kakaó antioxidáns tulajdonságának. Az antioxidánsok fontos szerepet töltenek be az egészség megőrzésében, mivel megvédik a szervezetet az oxidációs sejtkárosodásoktól. A tudósok felfedezték, hogy a kakaónak magas a flavonoidtartalma. A flavonoidok olyan antioxidánsok, amelyek nagyon változatos formában fordulnak elő a növényvilágban, s előnyös hatást gyakorolnak a szívre és az érrendszerre is. Eddig a gyümölcs, a tea és a vörösbor voltak a legismertebb flavonoidforrások. A közelmúltban napvilágot látott legújabb eredmények szerint a kakaó természetes formában koncentráltan tartalmaz flavonoidokat, és a kakaó és bizonyos csokoládéfajták fontos antioxidáns-forrássá válhatnak.

Fogyasszon tehát nyugodtan - akár minden nap - csokoládét, persze mértékkel, csak ügyeljen rá, hogy igazi csokit egyen, nem pedig kakaómasszábol, kakaós tejbevonóból vagy egyéb "anyagokból" összegyúrt masszát, melyet előszeretettel próbálnak ránk sózni csoki néven a forgalmazók !

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu