Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Nevada, ahogy én megismertem.


Amerika hatalmas ország, s bárhol is lakik az ember, órákban mérhető az idő, mely alatt a legközelebbi látványosság elérhető. Ezért nevadai látogatásom is három naposra sikerült, így is csak egy kis szegletét tudtam megismerni. Viszont csodás helyeken jártam, melyeket örömmel megosztom az olvasóval.


Utunk Nevada Kaliforniával határos részén haladt, ahol a táj egyre sivatagosabbá vált. Az Eldorádó Nemzeti Parkot elhagyva, ahol egy érdekes, maciveszélyre figyelmeztető útjelző táblát is láttunk, utunkat a Lake Tahoe irányába vettük. Az óriási kiterjedésű, nagyon mély tó, melyet haragoszöld fenyőerdők szegélyeznek,  annyira hideg, hogy veszélyes benne fürdeni. Mégis, rengetegen vállalják a brozongató hideg vizben az úszást, vagy csak hűsölnek a partján a 40 C-os melegben.


A tótól már csak egy órányira van Carson city, mely már erősen sivatagos jellegű város, és mellette uticélunk, Dayton city, ahol kedves barátunk házában megszálltunk. Ez egy gyorsan fejlődő város ,  kb. 9000 fővel, a Twenty-Six Miles Desert ( A 26 mérföldes sivatag) nyugati végén található, ahol az 1800-as években aranyrögöket találtak. Így 1850 körül már rengeteg bányász telepedett le a városban, a Carston folyó mentén. Nem messze a várostó, újabb lelőhelyet fedeztek fel, Virginia cityben, mely városka ma is megmaradt eredeti fomájában. Ezüst és aranybányái ontották az érceket, így igen gazdag város lett. Az akkori 25.000 fő mára már csak mintegy 800 főre csökkent, és főleg a turisták nagy örömére szolgál. Sétálva az utcákon nem ritka, hogy erdeti cowboy ruhába öltözött emberek haladnak el mellettünk, vagy egy csacsi sárgarépa adományra várva ácsorog az utcán. Van indián bolt is, és egy órás is, aki érdekes, szép órákat árul. A buszjárat is korabeli, a csodás templom pedig a város gazdagságáról tanuskodik.


Különös, izgalmas utazás volt a három nap, melyben bőven voltak látnivalók, érdekességek. Felejthetetlen élmény, tapasztalás a történelem ezen korszakának amerikai vonatkozásait megismerni. Remélem, hogy máskor is részese lehetek majd ennek.  

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu