Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

LOS ANGELES

Los Angeles, az Angyalok városa, többször volt uticélom. Így is, ötször visszatérve, csak egy kis részét tudtam megismerni.

 

A város az elmúlt 150 év alatt vált az Egyesül Államok egyik legnépesebb városává. Jelenleg mintegy 4 millió lakosa van. Köztük igen jelentős a magyar közösség.

network.hu

 

 Los Angelesbe vezető egyik autópálya

 

network.hu

 

 Modern város felhőkarcolói

 

network.hu

Los Angeles belváros

 

 

network.hu

 

Los Angeles belváros

 

 A város modern épületeit, utcáit a Csendes óceán lenyűgöző homokos partja teszi igazán vonzóvá.

network.hu

 

 Szamta Monika tengerpart.

 

 

network.hu

Szanta Monika tengerparti sétány

 

 

 Bár Santa Monica magasságában már lehet az óceánban fürdeni, mert nyáron már elég meleg a víz, mégis óvatosságra  intenék mindenkit, hisz a képen látható kisebb cápát kb. 600 méterre fogták ki a parttól.

 

 

network.hu

 

  Cápa Szanta Monika tengerparton

 

A tengerparti szépségek mellett a kulturális élet is számottevő. A város filmipara, melyet mára a már szinte legendaként emlegetett magyar rendezők tettek világhírűvé, túristák millióit vonzzák a Universal Studióba.

 

 

network.hu

 

 Universal Studios bejárat

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt betekintést nyerhetünk a filmek világába, megnézhetjük hogyan készülnek a hires Hoolywoodi filmek. Majd a pálmafákkal övezett Beverly Hills méregdrága boltjai között sétálva, a járdán hires filmcsillagok kéz és lábnyomatait nézhetjük meg.

 

network.hu

Beverly Hills pálmafái

 


 

network.hu

 Meryl Streep kéz és láblenyomata

 

Los Angeles egyik büszkesége a világ legjobb egyetemei közé sorolt UCLA (University of California, Los Angeles) egyetemi város is, ahol mintegy 45,000 diák tanul. Bekerülni egy ilyen neves egyetemre igen nehéz, a hatalmas követelmény miatt, tehát rengeteg tanulást, tehetséget igényel.


network.hu

 

 UCLA egyik épülete

 

 

network.hu

 

 Érdekes fa UCLA parkban

 

Unokaöcsém kíséretével, aki a szerencsés diákok között van, meglátogathattam a tudomány ezen fellegvárát, a csodás könyvtárat, és a különleges parkot, ahol érdekes törzsű és gyökerű ősfák között sétálhattam. 

Bár igen meleg volt, és van ott mindig, az árnyas fák alatt ez a kis kellemetlenség leküzdhető volt. Átitatódtam a hely szellemiségével: tudás minden áron.


Az egy kis vidámságra vágyó turstáknak ajánlom a minden évben január 2.-án megrendezett Rose Parade (Virágfesztivál) megtekintését.

 

network.hu

 

 102. Rose Parade(Virágfesztivál)

 

Én a 102. fesztivált láttam, tehát nagy múltja van ennek Los Angelesben. A nagyszabású, díszes virágfelvonulás  pazar látvány, melyre milliók kíváncsiak, és hosszú díszfalat képezve az út két oldalán figyelik a színes virágjelmezbe öltöztetett virágképeket.

 

network.hu

 

  Virágfesztivál

network.hu

 

 Virágfesztivál

 

 

Ugyancsak jó mulatság a Magic Mountain ( vidámpark), mely számtalan játékkal, delfines bemutatóval, halált megvető bátorságot igénylő hullámvasúttal várja a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. Szinte egy nap sem elég arra, hogy mindenre felüljünk, mindent kipróbáljunk. 

 

network.hu

 

 Magic Mountain (vidámpark) hatalmas hullámvasút

 

 

network.hu

 

Delfinárium (Magic Mountain)

 

A sok nevetés, és vidámság után jól esik egy kis komolyság. Ezért érdemes Los Angeles büszkeségét, a Getty múzeumot is meglátogatni. Kisvasúton jutunk fel a hegyre, ahol a hatalmas, impozáns épületkomplexum található.

network.hu

 

 Kisvasút a Getty múzeumba

 

network.hu

 

 Getty Múzeum

 

 

network.hu

 

 

 

 Getty Múzeum kertje


Alapítója és tulajdonosa az olajbiliárdos, műkedvelő és értő Jean Paul Getty volt. Csodálatos barokk és reneszánsz festmények, bútorok, szobrok tekinthetők meg a termekben. Számomra a kert is lenyűgöző volt, örömmel sétálgattam a pompás , kis patakot megjelenítő kőzuhatagok mellett növő színpompás növények között, valamint a hatalmas, vázaszerű tartószerkezetre felfutó Bougainvilleák között.

 

network.hu

network.hu

 

 Getty Múzeum kertje

 

network.hu

 

 Getty Múzeum kertje

 

A múzeumban egy teljes nap sem elég a sok látnivaló megtekintésére. 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu