Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

                                                        A törött kéz

                      Megjelent a Toldy gimnázium évkönyvében 2011-ben

 

 

   Hajnali edzések lelkes résztvevője voltam, ami a nulladik órát jelentette. A tornaterem a második emeleten volt, és a repülőfutást gyakoroltam éppen. A folyosó egyik végén indultam, begyorsultam, ez pont a bejárati ajtó vonalára esett, majd lelassítottam a folyosó végén.


  A többszöri próbálkozás egyikén éppen akkor lépett ki egy diáktársam nagy lendülettel az ajtón, amikor én teljes sebességgel haladtam volna el ott. Persze összeütköztünk, én a földön maradtam, és hamarosan egy orvosi rendelőben találtam magam. Testvérem kísért el egy osztálytársával, megúszva egy matek dolgozatot.


  Sajnos csupán én nem profitáltam semmit sem az esetből, mert be kellett gipszelni a jobb alkaromat és törött kezemet. Természetesen 10 órakor már a biológia órán ültem, és bőszen jegyzeteltem: a bal kezemmel. Mivel hosszabb távra kellett berendezkednem, megtanultam gyorsan írni bal kézzel. Meglepően gyorsan ment. Megírtam minden dolgozatot, hisz nagy luxus lett volna, ha lemaradok bármely tantárgyból. Körülbelül 44 tanuló volt az osztályunkban, bizony nem túl sűrűn jutott ránk a sor felelésnél. Éppen ezért nagy súlya volt egy-egy osztályzatnak.


  Mikor levették a gipszet a kezemről, rájöttem, hogy mégiscsak igen sokat nyertem a kéztörésemből. Ugyanis rádöbbentem, hogy valójában balkezes vagyok, csak „annak idején”, gyerekkoromban, átszoktattak a jobbkezes írásra. A hatvanas évek elején ez általánosan elfogadott módszer volt az általános iskolákban.


A nagy felfedezés ellenére azonban abbahagytam a hajnali edzéseket.



 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu