Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

                        AZ ŐSZ

 


Míg a télre humorral, iróniával is tudok gondolni, az ősz az elmélyülést, felkészülést jelenti a téli nehézségekre.Természetesen, mindenki másképp készülődik.

 

Számomra az őszi erdő a legvarázslatosabb. A fák, a téli szürkeség eljövetele előtt még bemutatják színpompás ruháikat. A szömörce vörösben, a nyírfa sárgában, a tölgyfa barnában vonul fel a divatbemutatón.


Persze a többiek sem maradnak le, a nyárfa ezüstösen csillogva rázza magát, a vérbükk pedig talpig bordóban jelenik meg. Az elénk táruló szín kavalkád bámulatba ejt és csalogat a természetbe. Részesei akarunk lenni annak, amint a fák eleresztik leveleiket, az erdőbe beszűrődő napsugarak éltető erejének, a szeptemberi valószerűtlenül kék ég látványának, a hűs, áztató- esős napoknak, és a friss, csípős, novemberi reggeleknek. Van ebben valami bölcsesség, komolyság. Ahogy a természet méltóságteljesen adja át magát a téli álomnak.


Ám az ősz a betakarítás időszaka is. Az ember is készülődik a nehezebb időszakra. Begyűjt, raktároz, felhalmoz a téli hónapokra. Megélénkül a határ, a szüretelők nevetésétől hangosak a szőlőskertek, és a bor is a hordókban érlelődik. A dió, gesztenye, mandula, és az alma, körte, naspolya, birsalma boldogan kínálják termésüket.

 

Az ősz tehát a bőség évszaka is, nem csak az elmúlásé, készülődésé. Megtelnek a raktárak, s a gazdák örömmel summázzák az évet. Most már rajtuk a sor, beosztani mindazt, amit a természet abban az évben kegyesen ajándékozott. Ha jól beosztják, nem fognak szűkölködni télen, s minden kitart tavaszig.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu