Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ma már gyakorlatilag nincs olyan ember a társadalmunkban, akinek ne lenne szüksége valamilyen számítógépre. Bár az intelligens eszközök széles választéka egyre nagyobb teret hódít, nehéz lenne tagadni, hogy számítógépek nélkül egyszerűen nem tudnánk elvégezni a munkánk nagy részét. De miért? Mivel a legösszetettebb feladatokat, mint például egy házi feladat megoldása, egy dokumentum szerkesztése vagy egy komolyabb kalkulációs szoftver használata, csak számítógéppel lehet elvégezni. És sok ember számára kényelmesebb is használni, mert sokkal ergonómikusabb és átláthatóbb. De miért jó választás a laptop az asztali számítógépekhez képest? Ha laptopot szeretnél vásárolni, akkor első kérdéseink egyike ez lesz: érdemes -e használt gépet venni? Biztos vagy benne, hogy nem megy tönkre szinte azonnal? Végül is senki sem szereti, ha pénzt dob ki az ablakon. Cikkünkben megvizsgáljuk azt a kérdést, hogy vásároljon -e használt laptopot venni vagy sem.

Tényleg kevesebb ideig működik jól egy használtan vásárolt laptop?

A használt laptop kereskedők meg tudnák mondani, hány vásárlójuknak volt ez az első kérdése: meddig fog működni a PC? A kérdés teljesen jogos. Sokan egyfajta negatív sztereotípiának tartják a következő megállapítást: egy használt laptop és számítógép szinte azonnal tönkremegy, ha megvesszük. Ez igaz? Mennyi igazság van ebben?

A válasz az, hogy ez teljesen a szalonon múlik. Nagyon ritka azonban, hogy a számítógépet ne teszteljék le alaposan előtte, és hogy az jó eséllyel hamarosan használhatatlanná váljon, mivel ez rossz hírnevet is hoz a vállalkozás számára. Vannak olyan üzletek, amelyek használt laptopokat árulnak, és amelyek valójában csak egy hónapos garanciát vállalnak termékeikre, azonban az akár egy év garanciát is nyújtó üzletek garantálják a legjobb minőséget. Tehát ne félj attól, hogy laptopod azonnal tönkremegy, annak ellenére, hogy alacsony az ára. Általában nem rövidebb élettartamúak, mint egy új gép, mivel korábban már használták őket, de ne aggódj - évekig használhatod majd a számítógépet. Erre jó plélda a Hasznaltlaptop.eu kereskedése: https://hasznaltlaptop.eu/ 

Valóban rosszabbak a használt laptopok?

A legtöbb ember erre a kérdésre bizonyosan nemmel válaszolna, miután vásárolt egy használt laptopot. Miért? Azért, mert a remek garanciális feltételek mellett szinte elenyésző arányban fordul elő olyan, hogy egy laptop teljesen tönkre megy, vagy használhatatlan lesz. A legtöbb vásárló úgy gondolja, hogy ez egy remek döntés volt: hiszen az ár töredékéért kapták meg gyakorlatilag ugyanazt a minőséget.

Mennyibe kerül egy laptop használtan?

Az árat az igények alapján lehet kiszámítani. Milyen teljesítményre lenne szükségünk? Ezt elsősorban az határozza meg, hogy mire akarod használni a gépet. Ha érdekel a szimuláció vagy a videószerkesztés, szükséged lehet egy bivalyerős gépre. Ha csak böngészni szeretnél rajta, vagy filmet szeretnél nézni, akkor valószínűleg egy gyengébb teljesítményű számítógép lesz a megfelelő. Ha bizonytalan vagy a kérdésben, kérd ki egy szakértő tanácsát. A használt laptop ára általában 50 000 és 300 000 forint között mozog, míg egy új gép ára 170 és 900 000 forint közé esik. Ebből érezhető, hogy jelentős árkülönbség van.

Mennyit használták korábban a számítógépet?

Nem minden laptop szenvedett el ugyanolyan időt és intenzitást a használatban. Természetesen kérjük az eladó válaszát, amikor vásárolni akarunk, így azt is látni fogjuk, mily módon és mennyit használták azt a számítógépet, a régi laptopot. Az egy éve használt gépek a legjobbak, mert tesztelték őket, de még nem használták sokat.

Ugyanúgy megvan-e a szabadság kiegészítők terén?

Nem csupán a vadonatúj laptopok láthatók el kiegészítőkkel. A használt gépeket is kérhetjük ugyanúgy bővített RAM-mal, vagy erősebb processzorral. A gépek összeállítása teljes mértékben a megrendelő igényeinek megfelelően történik. Így, kijelenthető, hogy pontosan azt a gépet fogjuk megkapni, melyet megálmodtunk – még akkor is, ha alapból nem azokkal a funkciókkal volt kiegészítve.

Hány év garancia a jellemző?

Ez mindig attól az üzlettől függ, ahol vásárlunk, valamint a kiszemelt terméktől. Van, ahol csupán pár hetes garanciát vállalnak és van, ahol akár egy éves garanciára is számíthatunk. Rendeléskor sokszor ki is terjeszthető a garancia némi felár ellenében.

Melyek a legismertebb laptop márkák?

A piacon sokféle laptop és notebook található, amelyek márkái jól ismertek. De mit érdemes ezekről tudni? Egyáltalán, milyen márkák vannak? Nézzük a listát!

Lenovo laptop. A Lenovo Group Limited 1981-ben kezdett el laptopok gyártásával foglalkozni. Mindenki ismeri a kiváló teljesítményű és minőségű számítógépeket, melyek hihetetlenül strapabírók, és masszívak.

HP Notebook. A Hewlett-Packard vagy röviden a HP világszerte ismert nyomtatóiról és számítógépeiről, és mára ők a legnagyobb informatikai vállalat nemzetközi szinten. Bár kezdetben nem laptopokat gyártottak, most ők felelősek a laptopok gyártásáért.

Miképp kell vásárolni? Mi alapján hozzunk döntést?

Az, hogy mit választ, sok tényezőtől függ. Milyen teljesítményre lenne szükségünk? Mennyire fontos a masszivitás? Hány használt számítógépre lenne szükségünk? Mindezek nagyon fontos kérdések és tényezők, amelyeket valóban szem előtt kell tartanunk. Az aranyszabály: ne spóroljunk az árakon. Végül is a vásárolt laptopot évekig minden nap használni fogjuk.

Összefoglaló

Laptopot választani soha nem volt egyszerű. Az ár, minőség, ár-érték arány mind-mind olyan szempontok, melyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Ne feledjük: sok más piaccal ellenben a laptop vásárláskor kevés kockázattal kell szembenéznünk, amennyiben körültekintőek vagyunk. Ne féljünk hát belevágni! Ha tanulni szeretnénk minél többet a gépekről, akkor olvasgassuk a Hasznaltlaptop.eu blogját

Címkék: használt laptop

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu