Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Amikor megérkezik első gyermekünk, vagy a második, esetleg a harmadik, felmerül bennünk a nagyon jogos kérdés: mit tehetünk, hogy megbirkózzunk a sok feladattal és a napi munkával? Végül is a gyermeknek talán sok gondozásra és felügyeletre van szüksége.

A válasz az, hogy érdemes bébiszittert találni magad mellé. A sok munka mellett még a fiunk gondozására sincs időnk, és talán nem is tudjuk pontosan, miképpen kell csinálni. Tehát egy profi bébiszitter, aki tisztában van minden lehetséges problémával, segíthet nekünk. De miért érdemes keresni egy bébiszittert, miképpen működik mindez? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Milyen képességekkel rendelkezik egy jó vigyázó?

Egy bébiszitter számos olyan kompetenciával rendelkezik, amely szükséges a megfelelő, igényes munkavégzéshez, és a gyerek szórakoztatásához. Mik ezek pontosan?

Türelem. Fontos, hogy ne haragudjunk azonnal, ha valami nincs rendben. Mindenkinek lehetnek hibái és hiányosságai.

Empátia. A bébiszitterek kivétel nélkül empatikus személyiségek, hiszen aki nem empatikus, az soha nem fog tudni gyerekekkel bánni.

Humor. Fontos, hogy a gyereket meg tudjuk nevettetni, ha éppen arról van szó, és hogy tudjunk neki igazi örömet okozni. Ehhez az kell, hogy vicces arcokat vágjunk, és hogy tudjunk velük nevetni.

Éberség. Lehetséges, hogy a gyerek éppen valami bajba keveri magát, amikor egy pillanatra ellankad a figyelmünk. Ekkor fontos, hogy azonnal tudjunk reagálni a kialakult helyzetre.

Szaktudás. A gyerek lehetséges, hogy valamilyen speciális gondozást igényel, amit csak egy szakképzett ember tud ellátni.

Lehet -e egy speciális képzettségű személy jó gondozó?

Nagyon jogos kérdés: csak jó bébiszitter kaphat főiskolai vagy egyetemi diplomát? Egyáltalán nem. Gyakran előnyre tesznek szert emiatt az álláskeresésben, és sok tanári készségüket is megkapják az egyetem alatt. Azonban nagyon sok nagyon jó bébiszitter van, aki képesítés nélkül dolgozik.

Hány éves kortól fogadhatunk valaki mellé bébiszittert?

Szittert fogadni egészen 7 éves korig lehet. Van, akikre már pár hónapos korukban is vigyáznak, és van, akire még 6-7 évesen, iskolakezdés előtt is. Ez nagyon változó, sokszor inkább azért van szükség erre, mert a szülőknek nincs ideje semmire.

Mennyibe kerül a gyermekfelügyelet?

A bébiszitterek órabére teljesen eltérő, leginkább a kompetenciák, emberi kisugárzás, és a tapasztalat szabják meg, hogy mennyi pénzért dolgozik nekünk egy gyerekekre vigyázó dajka. A legtöbben körülbelül 2000-4000 Ft-os órabér között vállalnak munkát, ami talán valahol érthető is. Hiszen gyerekekre vigyázni hatalmas felelősség és munka. Pesten a szitterkedés például többe kerül. 

Miképp választhatjuk ki az emberünket a jelentkezők közül?

Mily módon választhatjuk ki az emberünket a sok jelentkező közül? Hiszen lehet, hogy 10-20 ember is jelentkezik a munkára, és nem tudjuk, hogy pontosan mit kellene tennünk azért, hogy mások minket válasszanak.

Az adatlapon mindig szerepeljenek a legfontosabb információk velünk kapcsolatban. Hány éve foglalkozunk ezzel, pontosan milyen gyerekekkel volt dolgunk eddig? Milyen személyes kompetenciákat tudunk felmutatni, miképpen tudtunk eddig másoknak segíteni? Mindig írjunk a saját tapasztalatainkról is, és arról, hogy miért szeretjük ezt csinálni.

Mi tesz igazán eredményessé egy bébiszittert?

Az igazán sikeres bébiszittermunka titka, hogy a bébiszitter szereti is, amit csinál. Vigyáznunk kell egy gyermekre, és bele kell tennünk a szívünket és lelkünket a munkába, különben nem leszünk sikeresek.

Miben lehet segítségünkre egy szitter?

A csemetéink gondozása mellett a bébiszitterek sok más dologban is segíthetnek nekünk. Ilyen például a mosogatás, a főzés, a vásárlás vagy a söprögetés. Ezért a gyermekgondozási munka mellett gyakran sok más feladatot írnak elő. Jó ötlet ez vagy nem gond igazán?

Ha mást akarunk kérni valakitől, aki törődik velük, ne felejtsük el, hogy feladata elsősorban a gyermekeinkről való gondoskodás.

Összefoglaló

A gyermekekről való gondoskodás mindig nagy felelősség volt, ezért fontos, hogy jó szakembert is találjunk erre a feladatra; Ez nem olyan egyszerű, mint elsőre gondolnád. Soha ne feledd, hogy a gyermekekről való gondoskodás nem könnyű, ezért alaposan gondold át, hogy kire szeretnéd átruházni ezt a fontos és felelősségteljes feladatot. Ha van pénzünk, de nincs időnk, ez az egyetlen lehetőség!

Címkék: bébiszitter gyerekvigyázó

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu