Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A webdesign szakma sokak szerint haldoklik – még olyan emberektől is sokszor ezt lehet hallani, akik valóban a web designből szeretnének megélni, vagy ebből szeretnének pénzt csinálni. Igaz ez, így van, vagy sem? Honnan tudhatjuk, hogy mi az igazság a web designer szakmával kapcsolatban? Mennyire éri meg ezzel foglalkozni, és mennyire nem? Keresett-e egyáltalán, és ha igen, meg lehet-e élni ebből?

 

 

Mennyi idő alatt válik valaki szakmabelivé?

 

A webdesign szakma alapvetően összetett, és sokrétű. Nem fogsz azonnal eredményeket elérni, sok tanulásra, és kitartásra, elszántságra van szükség ahhoz, hogy igazán sikeres lehess később a szakmádban. A legtöbb embernek 6-16 hónap tanulás szükséges ahhoz, hogy munkába tudjon állni, és igazi sikereket érhessen el a szakmában.

 

Melyek a webdesigner szakma valódi előnyei?

 

Íme néhány fontos érv a webdesigner szakma előnyeiről és hátrányairól.

Otthonról végezhető munkák. Mindenki szeret otthonról dolgozni, hiszen így teljes mértékben megoldott a rugalmas időbeosztás, és nem megy el rengeteg felesleges idő az ingázással sem.

 

Jó megélhetés. Ezzel a szakmával akkor is jól fogsz keresni, ha nem vagy a legjobb, mert óriási az igény erre, és még gyenge tudással is nagyon jó eredményeket érhetsz el.

 

Sokrétűség. A webdesigner munka alapvetően változatos, emiatt nagyon sokan szeretik is csinálni, és sikerélményt találnak benne, habár ez rengeteg másik szakmára alapvetően nem igaz.

 

Alacsony nyugdíjjárulék. Ha egész életünkben web designer munkákból akarunk megélni, akkor számolhatunk azzal, hogy alacsonyabb lesz a nyugdíj, mert vállalkozók vagyunk.

 

A webdesignerek munkája sokrétű?

 

A webdesigner szakma sokszínű, talán az egyik legváltozatosabb mind közül. A legtöbb szakma ehhez képest sötét és érdektelen, ezért fontos, hogy a lehető legboldogabban dolgozzunk, mert csak rosszabbul járhatunk.

 

Szükséges -e magas szintű grafikai tudás a munkához?

 

A web designer munkához nem szükséges magas szintű grafikai tudás, hiszen a két szakma igazából más. Persze, nem árt, ha az embernek van stílusérzéke, viszont ne gondoljuk azt, hogy ez az egyetlen, ami igazán számít bármit is.

Valamennyire érdemes megismerni a Photoshop és a Gimp alapjait, hiszen ezek segítenek nekünk abban, hogy megtanuljunk képeket szerkeszteni, legalább egy alap szinten.

 

Szükséges -e magas szintű programozói tudás?

 

Nem szükséges, hogy magas szintű programozói tudást szedj magadra, hiszen elsősorban nem programkódokkal fogsz dolgozni. Alap szinten érdemes lehet megtanulni a PHP, vagy a JavaScript nyelveket is, hogy legalább megértsd a lényegét ezeknek. 

 

Hogyan néz ki a tanfolyam?

 

A web designer tanfolyamok között találni olyanokat is, amelyek „élő” tantermi képzésűek, azonban ez ritkább azért. A legtöbb esetben online végezhető a képzés, gyakorlatilag 100%-ban, hiszen ez sokkal hatékonyabb, és időbarát is. Ez az oka annak, hogy a legtöbb képzés ma már ilyen, így mindenki a saját tempójában haladhat, fejlődhet és tanulhat, ami azért nem elhanyagolható tény.

 

Mennyi pénzt kereshetsz webdesignerként?

 

Mennyi pénzt kereshetsz meg ezzel a munkával? Vannak, akik rengeteg pénzt keresnek, és vannak, akik nagyon keveset, minden attól függ, hogy mennyire vagy elhivatott, és elszánt arra, hogy tanulj és készülj. Van, aki sokkal tehetségesebb, és van, aki kevésbé – ebből kifolyólag elmondható, hogy a web designer szakma közkedvelt. Ezt igazolja a modernwebdesign tanfolyam is. 

 

 

Pontosan mily módon fog kinézni a munkánk webdesignerként?

 

Nagyon sok lehetőség van arra, hogy web designerként munkát keressünk. Ilyen lehet például, hogy próbáljunk meg hirdetéseket feladni, vagy az ismerőseinken keresztül érdeklődjünk a munkalehetőségek felől. Lenne valakinek szüksége közülük honlapra, vagy sem?  Ha ez sem megy, akkor lehet mindenféle cégeknek pályázni.

 

Mindenki vállalkozó ebben a szakmában?

 

Sokan kíváncsiak arra, hogy vállalkozóként is dolgozniuk kell -e, ha webdesignerként szeretnének dolgozni. Ez nem teljesen biztos, hiszen a legnagyobb cégek még teljes munkaidős tervezőket is keresnek.

A legtöbben a kedvező munkavállalási lehetőségek és adózási formák miatt döntenek úgy, hogy vállalkozóként dolgoznak a szakmában. 

 

Mennyit kérjünk életünk első honlapjáért?

Ha még csupán az első munkáinkat szeretnénk elvállalni, akkor érdemes lehet egy picit kevesebbet kérni, hiszen szükségünk van arra, hogy önbizalmat szerezzünk. Amennyiben már van pár referenciánk, érdemes picit többet is kérni a munkánkért, és ez esetben meg is fogják azt fizetni.

 

Hány éves kortól érdemes belevágni?

 

A tanulás, különösen, mivel a saját tanulásról szól, elszántságot és kitartást igényel, fontos, hogy képes legyél leülni és önállóan tanulni, ami nem feltétlenül könnyű feladat. A tanulásnak nincs korhatára, hiszen bármely életkorban elkezdhetsz tanulni, művelni és új dolgokat elsajátítani.

 

Hazai vagy külföldi tanfolyamokat keressünk?

 

A hazai tanfolyamok legalább olyan jók, mint a külföldi tanfolyamok, legalábbis a webdesign szakmában. Hiszen a magyarországi tanfolyamszervezők a legnagyobb gondossággal és alapossággal készítették elő tanfolyamaikat. Ezért nem mondhatja azt, hogy nem kell külföldön tanfolyamokat folytatnia és tanulnia.

 

Összefoglaló

 

A web design szakma mindig is izgalmas, érdekes és változatos volt, ne féljünk hát kipróbálni magunkat benne. Nagyon fontos, hogy legyünk kitartók, mert ekkor fog eredményeket hozni a munkánk, és ekkor mondhatjuk majd el azt, hogy igazán örömet lelünk a teendőinkben.

Címkék: webdesign tanfolyam

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu