Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A himalájai só egyfajta kősó, amelyet a pakisztáni Khewra sóbányából bányásznak, amely a Himalája lábánál található. Jellegzetes rózsaszínes-narancsos színéről ismert, és ásványianyag-tartalmának köszönhetően számos egészségügyi előnnyel bír.

 

Összeállítása

 

A himalájai só elsősorban nátrium-kloridból áll, de nyomokban olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, mint a magnézium, a kalcium és a kálium. Ezekről az ásványi anyagokról úgy vélik, hogy fogyasztásuk vagy a bőrön keresztül történő felszívódásuk során számos egészségügyi előnnyel járnak.

 

Fontos szerepe

 

A hidratációs szint és az elektrolit egyensúly szabályozása, a megfelelő izom- és idegműködés támogatása, az egészséges emésztés és anyagcsere elősegítése, a gyulladás csökkentése és az egészséges immunrendszer működésének elősegítése, a légzőszervi működés javítása és az allergia és az asztma tüneteinek csökkentése.

 

Felhasználási módjai

 

A himalájai só számos módon felhasználható, többek között ételek fűszerezésére, fürdősóként, illetve lámpák és egyéb termékek díszítőelemeként. Az asztali só természetes alternatívájaként is használható, mivel gyakran kevésbé feldolgozott és kevesebb adalékanyagot tartalmaz.

 

Fontos tudnivalók

 

Bár a himalájai só általában biztonságosnak tekinthető, fontos, hogy mértékkel használjuk, mivel a túlzott sófogyasztásnak negatív egészségügyi hatásai lehetnek. Azoknak, akiknek bizonyos egészségügyi problémáik vannak, például magas vérnyomás vagy vesebetegség, a himalájai só vagy bármely más sókészítmény használata előtt beszélniük kell egészségügyi szolgáltatójukkal.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu