Kis türelmet...
A Mindenszentekkor elmaradhatatlan rétes ez évi különlegessége a vöröskáposztás rétes. 30-50 percig 180-190 °C-on sütjük a tepsi méretétől és a rétes vastagságától függően. Sütés nélkül a tepsiben napokig eláll a hűtőben és alkalomadtán kisüthetjük..
Ezalkalommal boltba vásárolt hűtött / és nem fagyasztott /réteslapot használtam. , amely 1 csomag 18 darabos és 40x40 es. Három tepsivel készült a rétes. Kettő a hagyományos 355x235ös tepsiben 3 darabot valamint egy hosszabb tesiben /330x280 / 4 darabot két lappal készítettem. A két hármas tepsíben egy túrós, egy káposztás és egy db mákos került. A 4 darabosba pedig 2 mákos egy túrós és egy káposztás.
Hozzávalók:
20 db réteslap / 10x2 /
1 kg káposzta, só, bors, 1/2 dl vörösbor
3/4 kg túró
1 l házi aludttej
1 kanál zsír
20 dkg mák
5 dkg zabpehely
3-4 kanál zsemlemorzsa
cukor ízlés szerint
A réteslapok tetejét olvasztott zsírral megkentem, / a túrósat és a káposztásat még zsemlemorzsával megszórtam / és a tölteléket ráraktam majd aludttejjel kevert tejfellel meglocsoltam és felcsavartam. Tepsíbe helyeztem, ahol szintén az aludttejes tejfellel bőven megöntöztem.
Töltelék készítés:
Káposztás:
a káposztát nokkedli szaggatóval lereszeltem, megsóztam, borsóztam Egy nagy lábosban olajon kevés cukrot olvasztottam, amelyre a reszelt káposztát bekevertem , gyakori kevergetés mellett 1/2 dl vörösborral megpároltam.
Túrós:
Nem készítünk külön tölteléket, csak a túrót a réteslapra szórjuk és megsózzuk.
Mákos:
A darált mákot összekeverem a darált zabpehellyel és cukorral.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 204 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!