Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Saját karfiollal készült

Párolt tarja, -karfiol, -rizs. Nevezhetjük natúr szeletnek...
Ma karfiolt akartam valamilyen formában csinálni! A kertemből még van egypár karfiol a téli tárolóban most decemberben, ebből használtam...
Hozzávalók: egy közepes karfiol egészben, 70 dkg csontos tarja /4 szelet/, 25 dkg rizs, petr. zöld, 1 szál sárgarépa, fűszerek: édes kömény, rozmaring, 1 t. kanál sa. üvegben, sóban eltett darált zöldségkeverék.
Elkészítés: A besózott fűszerezett húsokat alulra, a karfiolt a sárgarépával középre, a rizst pedig felül raktam a pároló edényben. 40 perc alatt készre párolódott! Zsiradék hozzáadása nélkül készült!
Ha valaki fehéren szereti a karfiolt akkor citrom-víz keverékében áztathatja.

Sokáig tárolható a gyökeresen felszedett karfiol a tárolóban.
A képen egy nem fűtött helységben virágládába rakott gyökeres karfiol november-decemberben. / Karácsonyra-szilveszterre../ látható.

A karfiol hatása az egészségre:
1. Hozzájárul az egészséges szívhez 2. Csökkenti a koleszterin szintet 3. Segít az immunrendszer egészséges felépítésében 4. Pozitív hatása van a magzat fejlődésére 5. Gazdag kalcium-forrás 6. Gazdag ásványi anyag forrás 7. Csökkenti a rák kockázatát 8. Segíti a fogyást 9. Méregteleníti a szervezetet 10. Emeli a K-vitamin szintet

Sok ízletes recept van, amelyeket a karfiol felhasználásával még finomabbá lehet tenni.

A karfiol legelterjedtebb elkészítési módja a főzés vagy párolás, ami után más zöldségekkel, vagy teljesen külön fogásként szolgálják fel. A karfiol főzéséhez kövesse a következő lépéseket:

• Főzés előtt (tárolás alatt ne) mossa meg friss vízzel a zöldséget. Ha tárolás alatt mossa meg a karfiolt, az felgyorsítja a rothadást.
• Egy késsel távolítsa el a zöldség külső leveleit, és válassza le a karfiolfejeket a szárról, amelyhez a levelek kapcsolódnak. Vágja le a kis virágokat a karfiolfej fürtjeiről.
• Forraljon fel vizet egy edényben és helyezze a karfiol darabokat egy párolóedénybe, majd azt helyezze a forró vízzel teli edény fölé. Takarja le a párolóedényt és párolja a karfiolt 15-20 percig.
• Az idő leteltével vegye le a párolóedényt a másik tetejéről, és egy késsel vagy villával szurkálja meg a karfiolt, hogy elég puha-e. Ha megfelelő, tegye egy tányérra a zöldséget, adjon hozzá egy csipet sót vagy borsot és tálalja, ahogy szeretné.
• A zöldség megfőzése ugyanolyan egyszerű, mint a párolás. Az elkészítése hasonló lépésekből áll, mint a párolásnál. Vágja fel a zöldséget, helyezze egy edény forrásban lévő vízbe, majd sózza meg. Főzze legalább 15-20 percig, és tálalja frissen.
https://drtihanyi.com/egeszseges-eletmod/egeszseges-taplalkozas/a-karfiol-borre-hajra-es-egeszsegre-gyakorolt-jotekony-hatasa-15-pontban?bsgs=5

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 160 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

M Imre üzente 2 éve

Köszönöm a számítástechnika klubos leírás megosztását! Ödv, Imre

Gulyás Zoltán üzente 3 éve

http://szamitastechnika.network. hu/blog/szamitastechnika-klub- hirei/kepfeltoltes-a-network- weboldalon-az-adobe-flash- hasznalata-nelkul

Gulyás Zoltán üzente 3 éve

Képfeltőltés 2021 január 01-től:

Gulyás Zoltán üzente 6 éve

Így van, de már törölte...Kösz!

Garáz József üzente 6 éve

Zoli ! A képeid között más is töltött föl képet . Biztos el tévesztette Van ilyen .

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu