Kis türelmet...
Ez a sütemény saját receptem alapján készült, ha közelíteni akarnánk, akkor a flódni és a bejgli szelet variációja.
Hozzávalók:750 g liszt, 300 g margarin/vaj, 1 dkg élesztő és amiben felfuttatjuk 1 dl cukros tej, 1 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 natúr joghurt, csipet só, 1 t. kanál szódabikarbóna.
Töltelék: mák 15 dkg, 10 dkg cukor, dió és mogyoró 30 dkg, cukor 15dkg, lekvár kb. 30 dkg.
Elkészítés: a lisztbe szitáljuk a szódabikarbónát és a sót, majd a zsiradékkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a cukrot és a tojássárgát valamint a joghurtot. Összeállítjuk, 4 felé vesszük, pihentetjük. kinyújtjuk/ ha nem egyenletesre nyújtjuk akkor dombos lesz a tésztánk / és a bélelt tepsibe rakjuk. Az első tésztalapot a tepsiben legalább 1/4 óráig pihentetjük. Lekvárral jól megkenjük, majd a diós mogyorót rászórjuk, A többinél is így járunk el. Közepébe raktam a mákot. Ügyelni kell, hogy a töltelék egyenletesen legyen elosztva.. Legfelül egész tojással megkenjük. A tetejét villával megszúrkáljuk / nálam ez most elmaradt/ 180 °C-on 30-35 percig sütjük. Ha melegen szeleteljük és a végét akkor csak ilyen szeleteket kapunk. De nem tudtam várni vele, mert már annyira ettük volna....A következő képemen viszont már láthatjuk a hidegen vágott szeleteket / mennyivel másabb/.
A következő variáció az lesz, hogy élesztő nélkül készítem!
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 5 éve
Látta 173 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!