Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Karamell torta.

Hozzávalók:
6 tojás, 120 g cukor, 120 g liszt
Krém:
500 ml tejszín, 250 g cukor, 200 g f. csokoládé, 10 d. vaj.:
Díszítéshez::
csokoládé, vaj.
A piskóta készítés:
1 A tojássárgáját jól felverjük.
2. A t.fehérjét is felverjük, de nem túlságosan keményre.
3 Összeöntjük finoman a tojásokat.
4. A lisztet fokozatosan hozzáadjuk.
5 Egy darabban kiöntjük a tortaformába
A 160°C-ra felmelegített sütőben 40-50 percig sütjük..
Krém készítés:
Egyidőben a cukrot felolvasztjuk, a tejszínt felforraljuk. A tejszínt lassan a cukorhoz öntjük keverés közben. Majd lekapcsolva hozzáadjuk a csokoládét és a vajat. Egy éjszakára hidegre rakjuk. Másnap átkeverjük és a felvágott piskótába, valamint a tetejére, oldalára kenjük.
Egyéb:
A készítés első mozzanata a sütő begyújtása/ hogy időben meleg legyen a tűzhely, elkészítésekor várni már nem lehet, azonnal a sütőbe kell rakni a piskótát!.A liszt és a cukor azonos súlyú legyen. Ha a fehérjét túlságosan keményre verjük, akkor nem lesz olyan magas a piskótánk. A fehérje duzzadása bent a sütőben fejeződik benn, nem a felveréskor. A sárgáját világosodásig lehet verni. A habot lehetőleg egy darabban kell kiönteni és nem apránként . A formában történő eligazításkor a széle mindig magasabban legyen mint a közepe. A kisült piskótát ne rakjuk azonnal hidegre, mert összeeshet. A forma alja nélkül is süthetjük a piskótát, ilyenkor sütőpapírt csavarunk a forma alá és még egyet simán. Ha kivettük a kisült piskótát erre a forró, meleg papírra borítjuk majd ki. A krém esetleg túl híg lesz-ezért raktam hozzá vajat...

Címkék: házi  

Kategória: Saját

Látta 196 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

M Imre üzente 3 éve

Köszönöm a számítástechnika klubos leírás megosztását! Ödv, Imre

Gulyás Zoltán üzente 4 éve

http://szamitastechnika.network. hu/blog/szamitastechnika-klub- hirei/kepfeltoltes-a-network- weboldalon-az-adobe-flash- hasznalata-nelkul

Gulyás Zoltán üzente 4 éve

Képfeltőltés 2021 január 01-től:

Gulyás Zoltán üzente 7 éve

Így van, de már törölte...Kösz!

Garáz József üzente 7 éve

Zoli ! A képeid között más is töltött föl képet . Biztos el tévesztette Van ilyen .

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu