Kis türelmet...
Hozzávalók:
6 tojás, 120 g cukor, 120 g liszt
Krém:
500 ml tejszín, 250 g cukor, 200 g f. csokoládé, 10 d. vaj.:
Díszítéshez::
csokoládé, vaj.
A piskóta készítés:
1 A tojássárgáját jól felverjük.
2. A t.fehérjét is felverjük, de nem túlságosan keményre.
3 Összeöntjük finoman a tojásokat.
4. A lisztet fokozatosan hozzáadjuk.
5 Egy darabban kiöntjük a tortaformába
A 160°C-ra felmelegített sütőben 40-50 percig sütjük..
Krém készítés:
Egyidőben a cukrot felolvasztjuk, a tejszínt felforraljuk. A tejszínt lassan a cukorhoz öntjük keverés közben. Majd lekapcsolva hozzáadjuk a csokoládét és a vajat. Egy éjszakára hidegre rakjuk. Másnap átkeverjük és a felvágott piskótába, valamint a tetejére, oldalára kenjük.
Egyéb:
A készítés első mozzanata a sütő begyújtása/ hogy időben meleg legyen a tűzhely, elkészítésekor várni már nem lehet, azonnal a sütőbe kell rakni a piskótát!.A liszt és a cukor azonos súlyú legyen. Ha a fehérjét túlságosan keményre verjük, akkor nem lesz olyan magas a piskótánk. A fehérje duzzadása bent a sütőben fejeződik benn, nem a felveréskor. A sárgáját világosodásig lehet verni. A habot lehetőleg egy darabban kell kiönteni és nem apránként . A formában történő eligazításkor a széle mindig magasabban legyen mint a közepe. A kisült piskótát ne rakjuk azonnal hidegre, mert összeeshet. A forma alja nélkül is süthetjük a piskótát, ilyenkor sütőpapírt csavarunk a forma alá és még egyet simán. Ha kivettük a kisült piskótát erre a forró, meleg papírra borítjuk majd ki. A krém esetleg túl híg lesz-ezért raktam hozzá vajat...
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 196 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!