Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Hagyományos szalagos fánk

A szalagos fánk az egyik legkényesebb sütemény, elkészítése nagy gyakorlatot igényel. A mai világunkban a net-en különféle variációk terjednek az elkészítéséről. Ezeknek az állaga, íze legtöbbször nem hasonlít a valódi fánkéhoz. Én is kipróbáltam néhányat, azonban elmondhatom, hogy ezek messze járnak a hagyományos fánktól! Ezek lehetnek ugyanúgy szalagosak, kinézetre még szebbek is/ felfújt/, de csak egy kommersz fánkot kapunk. A képen alul balra látható egy fánk ezekből, egyenletesen apró
lyukú, tömöttebb keményebb fánk, mellette pedig az egyeletlen lyukú, laza, könnyű finom szalagos , hagyományos fánk. Ha nem tesszük bele a megfelelő mennyiségű tejet/ sok helyen így csinálják/, akkor már nem lesz igazi a fánkunk! A középső képeken /kakaósan/ látható fánkok is így készültek. Kinézetre azt hiszem nem hagy kivetni valót! De a látszat csal! Ezek az úgynevezett felfújt fánkok kevésbé ízletesek! A képen legfelül az igazi fánkok!Hagyományos szalagos fánk, ahogy nagyanyánk csinálta./

Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 4 db tojássárga, kb. 8 dl tej, 1 kupica rum vagy brandy, 2 késhegynyí só.
1. Egy nagy tálban 6 dl langyos tejjel, élesztővel, 2 kanál porcukorral, 6 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk.
2. A többi porcukorral a tojássárgákat elkavarjuk és a kész kovászhoz adjuk.
3. Hozzáadjuk a langyos vajat, lisztet és annyi langyos tejet amiben a sót feloldottuk, hogy lágy, kalácstészta sűrűségű legyen. Rum hiányában én brandyt öntöttem hozzá.
4. Fakalánnal 20 percig verjük/ vagy kézzel, géppel / puhára.
5. Tetejét liszttel megszórjuk, letakarjuk, langyos helyen másfél-kétszeresére kelesztjük.
6. Lisztezett deszkára borítjuk, kezünkkel széthúzzuk és félbe hajtjuk. Kezünkkel szétnyomkodjuk.
7. Nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Lisztes deszkán félórára letakarjuk, kelesztjük. / Ha túlkel, kevésbé lesz szalagos.
8. Középforró olajban, egyenletes tűznél sütjük / Ha túl forró, akkor sem lesz nagyon szalagos/.Vastag falú mély lábast válasszunk sütéshez. A fánkok épp hogy lebegjenek az olajban, nem kell több olaj a lábasba.
9. A fánkokat picit széthúzzuk, közepét felül benyomjuk, és megfordítva helyezzük az olajba.
10. Először fedővel süssük, majd megfordítva fedő nélkül.
11. A széleit összegyúrjuk, újrakelesszük, és a legvégén sütjük.
12. Még melegen vaníliás cukorral megszórjuk, majd lekvárral vagy ízlésnek megfelelően töltjük.

A hagyományos szalagos fánk, kissé szétterült és nem púpos a teteje. Ezeknek az állaga kiváló: puha, lágy, lyukacsos, ízletes

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 191 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

M Imre üzente 3 éve

Köszönöm a számítástechnika klubos leírás megosztását! Ödv, Imre

Gulyás Zoltán üzente 4 éve

http://szamitastechnika.network. hu/blog/szamitastechnika-klub- hirei/kepfeltoltes-a-network- weboldalon-az-adobe-flash- hasznalata-nelkul

Gulyás Zoltán üzente 4 éve

Képfeltőltés 2021 január 01-től:

Gulyás Zoltán üzente 7 éve

Így van, de már törölte...Kösz!

Garáz József üzente 7 éve

Zoli ! A képeid között más is töltött föl képet . Biztos el tévesztette Van ilyen .

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu