Kis türelmet...
A linzeren a töltelék, majd ezen pedig piskóta tészta.
Hozzávalók:
400 g liszt
150 g vaj
400 g cukor
150 g morzsa
200 g dió
4 tojás
só, 1/2 citrom, 0,3 d rum, 100 g lekvár, 2 g fahéj, 1 g szegfűszeg.
Elkészítés:
1,, A 300 g liszttel, 80 g cukorral, 150 g vajjal, sóval linzer tésztát készítünk.
Kinyújtjuk,, tepsibe rakjuk, kisütjük.
2, A lekvár és a rum felét összevegyítjük és a kisült tésztára kenjük
3, A darált diót a lekvárral, rummal, 200 g cukorral, morzsával és a fűszerekkel összekeverjük. Amit a linzeres masszára rákenünk.
4 A 4 tojássárgáját 90 g cukorral felverjük. Hozzá adagolunk 100 g lisztet, citromot. Hozzákeverjük a 20 g cukorral felvert tojások fehérjét. Ezzel a piskótával takarjuk be vagy rácsozzuk a linzeres diós masszát.
5., Sütjük 160-170 °C-on 40 perc.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 280 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!