Kis türelmet...
Ferdinándos darázsfészek.
Az elkészítés a ferdinánd tekercs alapján, de még töltve mogyoróval, mákkal, kakaóval.
Hozzávalók:
Tészta.
80 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 4dl tej, 2 ev. k cukor,6 tojássárgája, 8 dkg vaj v.margarin,pici só..
Töltelék.
20 dkg vaj/margarin, 30 dkg cukor,2 cs. vaniliás cukor, ízlés szerint: mák,mogyoró, fahéj, kókusz, kakaó, dió.
Körbekenéshez: 4 dkg vaj
Tepsi kenése: margarin/vaj, szórása cukor
Locsoláshoz:3 dl tejszín v. 4dl tej /vajas/olajos/, 2 cs. vaniliás cukor, 3 ev. k cukor
Elkészítés:
1.,Az élesztőt tejjel, cukorral felfuttatjuk.
2.,A lisztbe rakom a felfuttatott élesztőt, tojássárgákat, csipet sót és megdagasztom. A végén az olvasztott vajat is hozzáadom.
3.,Letakarva megkelesztem /45-60 perc/
4.,Töltelék készítése:a margarint és a cukrot jól elkeverem
5.,A tepsit vastagon kikenem margarinnal, megszórom cukorral.
6.,A megkelt tésztát megfelezem, kinyújtom és töltelékkel megkenem ill. megszórom majd feltekerem. Kb. 3 cm-es darabokra vágom és fektetve a tepsibe teszem. Az oldalait megkenem zsiradékkal. A tepsiben még kelni hagyom 30-40 perc
7.,180-190- fokon 20 percig sütöm, majd kiveszem és meglocsolom a cukros tejjel/tejszínnel.
8.,10 percig tovább sütöm, majd újra kiveszem a remből és megint meglocsolom.
9.,Végül még 8 percig tovább sütöm..
A locsolással nem kell fukarkodni, mert annál finomabb lesz minél jobban meglocsoljuk!
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 183 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!