Kis türelmet...
Szüreti süti...
A bejgli receptjének felhasználásával készült diós-mákos kiflik...
3 tepsire való...36db
Hozzávalók:
Tészta: 750gr liszt, 380 gr zsiradék, 50 gr cukor, 100 ml tej, 2 egész tojás, cs. só, vanília, citromhéj
Töltelék:mákos: 200 gr mák, 150 gr cukor, 100 ml forró víz, 40 g zabpehelyliszt, citromhéj, 1 kk fahéj
diós: 200 g dió, 180 g cukor, 100 ml forróvíz, 70 g zabpehelyliszt, citromhéj, 1 kk fahéj.
Lekenés először: 2 tojássárg. és 1 egész tojás elegye. másodszor. 2 tojás fehérje
Elkészítés:
Először a tölteléket csináljuk:A hozzávalókat összekeverjük és forró vízzel leöntjük Ebből 36 db rúd alakú formákat készítünk kissé vizes kézzel.
A tészta készítése: A lisztet és a porcukrot összeszitáljuk, belekeverjük a sót és a narancshéjat. Ezt a zsiradékkal elmorzsoljuk Majd a tej, a tojássárgák, a vanília és az élesztő csomómentesen elkevert elegyével összegyúrjuk. Ezután 5 dekás darabokra / 36db /szedjük amit kigömbölyítünk és 30-60 percre hidegre rakunk. A pihentetett tésztagolyókat oválisan kinyújtjuk és a rúd tölteléket rárakjuk és belesodorjuk. Patkó alakúra a diósat , ácskapocsformára pedig a mákosat.Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.Kétszer lekenjük 1 óra és 1/2 óra hidegen pihentetéssel. 190-200 °C-on sütjük 25 percig.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 160 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!