Kis türelmet...
Mai ebéd: paradicsom leves, kacsasütőben sült csirkecombok, burgonya, szilvás lepény
.Na ezt még nem próbáltam: kacsasütőben sütöttem meg a csirkecombokat. Nagyon finom lett. A házi tyúkzsír biztos segített rajta!
A kacsasütőben maradt zsírban, maradékokkal sütöttem meg a burgonyát....nevezhetnénk pékúr módra!
Lassan elérik már a szílvám. Nem maradhat el az idén sem a szilvás lepény!
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 4 tojás, 25 dkg zsiradék, 15 dkg cukor, 1 porélesztő, 3,5 dl. tej, szilva.
Elkészítés:
1.,A tojássárgákat a porcukorral, zsiradékkal, tejjel kikeverjük, 2.,A tojásfehérjéket csipet sóval habbá verjük és hozzáadjuk apránként az elsőhöz.3., Az élesztős lisztet is fokozatosan hozzákeverjük. 4., A masszát tepsibe öntjük, tetejére cukros fahéjas szilvát rakunk. Hideg sütőbe raktam, majd 190 fokon 40 percig sütöttem.
A kacssütő mérete: 36x23 ovális és a tetővel együtt 17 cm mély.. Ebben 8 db. besózott csirkecomb farháttal nyugodtan elfért. / kb. 2-2,5 kg./ De ha szükség lett volna rá még egy kilóval többet is használhattam volna./ Az aljára a fagyasztóból házi tyúkzsírt raktam + vizet öntöttem rá. A folyadék a húst kb. harmadáig érte el. Tehát a felső combok grillszerűen párolódtak. Más fűszer nélkül is nagyon kellemes ízt kaptunk. De aki szereti a fűszeres húsokat nyugodtan rakhat rá olyat amilyet akar. A sütés idejét nem mértem, de 2x 3x megnéztem a hús pirulását.
Az alján maradt zsírból, aprólékokból zúzott fokhagyma hozzáadásával nagyon finom szendvicsre, kenyérre kenhető anyagot kapunk, amely napokig eláll a hűtőben.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 244 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!