Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sült csirke combok és szílvás lepény

Mai ebéd: paradicsom leves, kacsasütőben sült csirkecombok, burgonya, szilvás lepény
.Na ezt még nem próbáltam: kacsasütőben sütöttem meg a csirkecombokat. Nagyon finom lett. A házi tyúkzsír biztos segített rajta!
A kacsasütőben maradt zsírban, maradékokkal sütöttem meg a burgonyát....nevezhetnénk pékúr módra!
Lassan elérik már a szílvám. Nem maradhat el az idén sem a szilvás lepény!
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 4 tojás, 25 dkg zsiradék, 15 dkg cukor, 1 porélesztő, 3,5 dl. tej, szilva.
Elkészítés:
1.,A tojássárgákat a porcukorral, zsiradékkal, tejjel kikeverjük, 2.,A tojásfehérjéket csipet sóval habbá verjük és hozzáadjuk apránként az elsőhöz.3., Az élesztős lisztet is fokozatosan hozzákeverjük. 4., A masszát tepsibe öntjük, tetejére cukros fahéjas szilvát rakunk. Hideg sütőbe raktam, majd 190 fokon 40 percig sütöttem.
A kacssütő mérete: 36x23 ovális és a tetővel együtt 17 cm mély.. Ebben 8 db. besózott csirkecomb farháttal nyugodtan elfért. / kb. 2-2,5 kg./ De ha szükség lett volna rá még egy kilóval többet is használhattam volna./ Az aljára a fagyasztóból házi tyúkzsírt raktam + vizet öntöttem rá. A folyadék a húst kb. harmadáig érte el. Tehát a felső combok grillszerűen párolódtak. Más fűszer nélkül is nagyon kellemes ízt kaptunk. De aki szereti a fűszeres húsokat nyugodtan rakhat rá olyat amilyet akar. A sütés idejét nem mértem, de 2x 3x megnéztem a hús pirulását.
Az alján maradt zsírból, aprólékokból zúzott fokhagyma hozzáadásával nagyon finom szendvicsre, kenyérre kenhető anyagot kapunk, amely napokig eláll a hűtőben.

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 193 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

M Imre üzente 2 éve

Köszönöm a számítástechnika klubos leírás megosztását! Ödv, Imre

Gulyás Zoltán üzente 3 éve

http://szamitastechnika.network. hu/blog/szamitastechnika-klub- hirei/kepfeltoltes-a-network- weboldalon-az-adobe-flash- hasznalata-nelkul

Gulyás Zoltán üzente 3 éve

Képfeltőltés 2021 január 01-től:

Gulyás Zoltán üzente 6 éve

Így van, de már törölte...Kösz!

Garáz József üzente 6 éve

Zoli ! A képeid között más is töltött föl képet . Biztos el tévesztette Van ilyen .

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu