Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

AZ ÁGYBAN

  

színes, feliratos chilei-német film, 85 perc, 2005

eredeti cím: En la cama

 

 

Az ágy… ahol szeretsz, ahol álmodsz, és ahol megcsalsz. Két idegen – szeretik egymást, ölelik egymást, és megcsalnak valaki mást  – egy meghitt együttlét, amelyben megtalálják és el is veszítik a szerelmet… egyetlen éjszaka alatt.

 

 

rendezte                                MATIAS BIZE (Sabado, esküvői videó)
szereplők                              Blanca Lewin és Gonzalo Valenzuela

forgatókönyv                         Julio Rojas

fényképezte                          Gabriel Díaz és Cristián Castro

hang                                       Boris Herrera

zene                                       Diego Fontecilla
vágó                                       Paula Talloni
jelmez és díszlettervező       Constanza Meza és Mercedes Marambio
producer                                Adrián Solar és Ceneca Producciones

 

 

díjak:

VIÑA DEL MAR nemzetközi filmfesztivál: legjobb film és legjobb színésznő díj

3. Ibero – amerikai filmfesztivál: kritikusok díja    

                              

 

történet:

Egy olcsó motel szobában Daniela és Bruno együtt töltik az éjszakát. Alig ismerik egymást, hiszen csak néhány órája találkoztak egy buliban. Két idegen, akik szeretkeznek. Két idegen, akik beszélgetnek az életükről. Két idegen, akik egyetlen éjszaka alatt megismerik egymást. Emlékek és álmok, igazság és hazugság, félelem és vágy, hűtlenség és őszinteség, szeretet és gyűlölet fonódik egymásba azon az éjszakán. A szavakon keresztül lelki társakká is válnak, de a napfelkelte első fényével megváltozik minden…

 

 

A rendező:

Matias Bize a chilei Santagoban született 1979-ben. Sabado, esküvői video című filmjét meg az előtt rendezte, hogy lediplomázott volna a chilei Filmművészeti Főiskolán. A Sabado nagyon népszerű film lett a chilei mozikban és remek véleményt kapott a kritikusoktól is, többek között a különleges helyszín és a színészi teljesítmény miatt. Nem csoda, hogy beválogatták az 52. Mannheim.Heidelberg-i Filmfesztivál versenyfilmjei közé, ahol 4 díjat nyert el, például a Rainer Werner Fassbinder Díjat is. En la cama (Az ágyban) című filmje teljes egészében egy motel szobában játszódik. Jelenleg a „Walking” című film forgatókönyvén dolgozik.

 

 

Matias Bize az En la cama című filmről:

„Az ágyban című film teljes egészében egy helyszínen játszódik: egy motel szobában és mindössze két szereplővel. Nem csak a helyszín állandó és egyetlen, de az elbeszélő idő is, mindez arra hivatott, hogy kihangsúlyozza a szituáció fontosságát: mi történhet, amikor két fiatal egy egy-éjszakás kalandba bocsátkozik.

 

 

A szereplők, Daniella és Bruno, kapcsolata elgondolkodtat minket azon, hogy mennyire törékenyek az emberi kapcsolatok. Mindezt egy bepillantáson, finom kifejezéseken és a csenden keresztül. A film elgondolkodtat minket azon, hogy milyen fontos nyíltan kommunikálnunk, őszintének lennünk  valamint az elkötelezettség természetes vele járóján a félelmen. Egyértelmű, hogy az ifjúkori szerelmi kapcsolatok egyben múlandó menedéket is jelentenek. A filmbeli pár kapcsolata számos pár szexuális és függetlenségi kapcsolatát fejezi ki. Mi úgy gondoljuk, hogy ez egy bensőséges átvilágítása az alkalmi szexnek és a gyönyörnek valamint a magányosságnak, ami mögötte van.

A szexen keresztül Daniella és Bruno az életüket kommunikálják: szeretkeznek, nevetnek, beszélgetnek, emlékeznek, utálják és szeretik egymást. Fontos megjegyezni, hogy ez a film egyfajta kihívás is mind a rendezés, mind pedig a színészi játék szempontjából. A két színész előadása oszlopként tartja az egész filmet.

 

 

Az elbeszélés helyszíne, az ágy, egy alapvető hely. Ez az a hely, ahol születünk, játszunk, feltöltődünk, pihenünk, hűtlenek vagyunk és meghalunk; ez az emberiség legalapvetőbb helyszíne. Ez a film arról szól, hogy amikor egy fiatal pár az ágy határain belül marad, megszűnik a külvilág és már minden csak arról az ágyról szól.

Egy motel szoba ágya maga lehet a szabadság, a menedék, a névtelenség és a titok. Daniella és Bruno betekintést enged a legnagyobb hazugságokba és igazságokba.”

 

 

 

„Ebben a filmben Daniela és Bruno vad és szenvedélyes kapcsolatát láthatjuk. Ők csak néhány órával korábban találkoztak és egy motel szobában kötnek ki. Bensőséges kapcsolatuk ellenére, még egymás nevére sem emlékeznek. Ennek ugyan egyikőjük sem tulajdonít nagy jelentőséget, hiszen mindketten könnyelmű hangulatban vannak. Amikor Bruno megkérdezi Daniellát, hogy csinált-e már ilyesmit korábban, a lány beismeri, hogy már háromszor volt ehhez hasonló egy-éjszakás kalandja.

Miután megbeszélik korábbi kapcsolataikat, tévét néznek és zuhanyoznak, folytatják a testi kalandokat. De amikor Bruno egy másik lány nevén hívja Daniella-t, az ellöki magától. Aztán amikor Bruno észreveszi, hogy van egy lyuk az óvszeren, mindketten el kezdenek azon gondolkodni, hogy kell-e kalandjuknak valami jelentőséget tulajdonítani. Daniella azt állítja, hogy az alkallmi szexnek nincs nagy jelentősége az ő számára és ez egy kicsit rémülettel tölti el Brunot, akinek nagyon tetszik a lány.  

A nyitott végű film megadja a nézőnek a lehetőséget, hogy részrehajló legyen és saját maga értelmezze, amit látott. Eldönthetjük, hogy Daniella és Bruno tényleg külön utakon kell-e, hogy folytassa.”

/Frederic és Mary Ann Brussat/

 

 

 

forgalmazza a Cirko Film – Másképp Alapítvány

 

 

Címkék: Kultúra az ágyban cirko film filmek filmszínház mozi művész

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu