Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Természetvédelemi őrök razziáztak péntek délután a Szemlő-hegyi-barlangnál, ahol március óta tart egy engedély nélküli építkezés. A földmunkák közben beszakították a barlang egyik bejáratát is, de a lyukat a tulajdonos egyszerűen visszabetonozta. A szakemberek attól tartanak, hogy a gyógybarlang klímája végleg tönkremehet.
//document.write(banner_script(330,247));

 

Természetvédelmi őrök próbáltak bejutni arra a telekre, ahol az engedély nélküli építkezést elkezdték. A munkások már elmentek az őrök kiérkezésekor, de a területen még pénteken is dolgoztak.

A munkálatokra márciusban figyeltek fel a Szemlő-hegyi-barlang munkatársai, amikor az egyik járatban hatalmas robajt hallottak. Akkor derült ki, hogy az építkezésre nincs engedély. A beruházó azonban tovább folytatta a munkát.

A földmunkák miatt a Szemlő-hegyi-barlang egyik bejáratát beszakították. A szakemberek attól tartanak, hogy a gyógybarlang klímája emiatt megsérülhet, és ez visszafordíthatatlan károkat okoz. Az építtető a lyukat lebetonozta, majd egy földkupaccal próbálta eltüntetni. Most barlangászok próbálják feltárni a bejáratokat.

A szakemberek szerint, ha tovább folytatják az építkezést, a Szemlő-hegyi-barlang akár életveszélyessé is válhat. A beruházó cég tulajdonosa nem akart az RTL Klub Híradójának nyilatkozni.

A beruházót természetkárosítás miatt feljelentették. Ha bűnösnek találják, akár börtönbüntetést is kaphat.

http://www.rtlklub.hu/hirek/hazank/?id=0711285401# 

Címkék: Szemlő-hegy barlang természetvédelem

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu