Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Az első félidőben húsz perc alatt eldöntötte a Szeged a Velenje elleni idegenbeli mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligája H csoportjában, és bravúros, 29-17-es győzelmet aratott. A magyar bajnok 3-3 után a szünetig 11 gólt szerzett, miközben csak egyet kapott, így a második harminc percben tízgólos előnnyel gazdálkodhatott. A Pick legjobbja két legjobb embere Puljezevics Nenad és Daniel Andjelkovics volt.
Puljezevics Nenad parádés kapusteljesítményével, remek védekezéssel és magabiztos támadás-befejezéssel nyerte meg a csoportküzdelmek legnehezebb mérkőzéseként beharangozott velenjei öszecsapását a Szeged a BL-ben.

Vladan Matics vezetőedző együttese 2-0-val kezdte a meccset, de a 9. percben, 3-3-nél egyenlítettek a hazájuk bajnokságában a harmadik helyen álló szlovének. Pedig a 40. Bajnokok Ligája-mérkőzésén védő Puljezevics Nenad már ekkor megnyitotta páratlan bravúrsorozatát, kettős emberhátrányban három parádés védést mutatott be.

A magyar válogatott honosított hálóőre utána végképp befalazta a kapuját, így óriási szerepe volt abban, hogy a játékrész második kétharmad részében mindösszesen egy gólt tudott dobni a Gorenje.

Eközben a csongrádiak lövései rendre bementek, csak minden negyedik kísérletük volt sikertelen. A szlovén drukkerek elhalkultak, amikor azt látták, hogy a kapusuk 11 gólt kapott, kedvenceik viszont csak egyszer tudtak túljárni Puljezevics eszén.

A 14-4-es első félidő maga volt a valóra vált álom, azonban a második játékrész elég rosszul kezdődött. A Velenje őrült rohanásba kezdett, és tíz perc alatt hat gólra csökkentette a különbséget.

Puljezevics egy kicsit mintha kiesett volna a ritmusból, de aztán 20-13-nél lélektanilag ismét fontos bravúrt mutatott be. Időközben Andjelkovics nemcsak remekül irányította a Szegedet, de a 44. percben már hat gólnál tartott.

A Pick a sorozatos emberhátrányok ellenére jól alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez, és a 45. percben már ismét nyolc góllal vezetett, megállítván a szlovén előrenyomulást (13-21).

El is bizonytalanodtak a hazaiak, sorozatban fejezték be eredménytelenül a támadásaikat, és Andjelkovics hetedik gólja után (22-13) meg kellett érteniük, hogy ezen a napon ők nem győzhetnek.

Edzőjük, Ivica Obvran újra időt kért, feltehetőleg azonban ez már csak rutinszerű time-out volt, ő maga sem bízott a csodában.

Krivokapics átlövésével visszaállt a tízgólos különbség (23-13), így az utolsó tíz percre a lényeget tekintve már nem maradtak nyitott kérdések.

A Szeged végeredményben 29-17-re győzött, így nagy önbizalommal várhatja a Bosna Szarajevo elleni, szombati hazai meccset.
http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=155781&

Címkék: Pick Puljezevics kézilabda sport

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu