Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Jól kezdte a LEN-kupa szereplését a Gerendás György csapata:

A harmadik negyedben mutatott nagyszerű játékának köszönhetően hétgólos sikert aratott a Brendon-UPC-ZF-Eger férfi vízilabdacsapata a LEN-kupa 2. selejtezőkörének első fordulójában. Kovács Gábor a mérkőzés ezen szakaszában három gólt dobott a Lodznak.

ól kezdett Gerendás György csapata lengyel ellenfele ellen, hiszen az első negyedben a magyar együttesből Biros, Matajsz és Kiss Csaba is eredményes volt, míg az ellenfélből csupán Vankevich talált az egri hálóba.

A második felvonásban aztán felzárkózott a lódzi gárda, és ezt a nyolc percet már kihozták döntetlenre, mert igaz a magyar bajnoki bronzérmes csapatból Hegedüs és Binder is eredményes volt, azonban Rozycki és Leszek is betalált Szécsi kapujába, így a hosszabb pihenőre kétgólos előnnyel vonulhatott a magyar együttes.

A harmadik negyedben aztán kijött a két csapat közti különbség. Az Eger a mérkőzés ezen szakaszában nyolc gólt szerzett és mindössze kettőt kapott. A támadásokban főszerepet vállalt a mindössze tizennyolc esztendős Kovács Gábor, aki ebben a nyolc percben háromszor is betalált a lengyelek kapujába.

Az utolsó felvonásban aztánb visszavett a hazai csapat amely az eredmény alakulásán is meglátszott, ugyanis a két dobott gól mellett hármat kapott a Gerendás-gárda.

Ennek ellenére a magyar együttes így is hét góllal verte a lengyel csapatot, és jól kezdte a LEN-kupa 2. selejtezőkörét.

Háromgólos vereséget szenvedtek a pécsiek az első fordulóban:

Nem sikerült a bemutatkozás a LEN-kupa második selejtezőkörében a Pécsnek, a magyar együttes az M-csoport első fordulójában 10–7-re kapott ki a görög Panioniosztól.

Görög góllal indult a mérkőzés, ám a pécsiek 10 másodperccel az első negyed vége előtt átvették a vezetést, ahelyett azonban, hogy megnyugodtak volna, a hátralevő rövidke időben kaptak még egyet, majd a második negyedre szétestek.

Ennek köszönhetően a félidőben már 6–3-ra vezetett a Panioniosz, és a folytatásban is tartották az előnyüket a ziccereket, megúszásokat és emberfórokat is elhibázó magyar együttes ellen.

Bár a PVSK megnyerte a negyedik negyedet, ez már csak szépségtapasz volt a számukra.

Vereségével a Pécs nehéz helyzetbe került. Ha szombaton a Panioniosz négy góllal győzni le az Oradeát, akkor vasárnap a románok ellen a döntetlen is elég a továbbjutáshoz, ellenkező esetben le kell győzni a négy magyar pólóst is felvonultató együttest.

Három a magyar igazság: nyert a Szeged, az Eger és a Pécs is:

Mindhárom magyar csapat győzelemmel vette szombati akadályát a férfi vízilabdázók LEN-kupájában. A legnagyobb fegyvertényt a szeged hajtotta végre, amely a horvát Sibeniket verte 8-7-re. Az Eger simán nyert 14-6-ra az Esslingen ellen, míg a Pécs a cseh Strakonicét fektette kétvállra (21-5).

Az Eger az Esslingent fogadta. A magyar csapatnak természetesen nem okozott túl nagy gondot német riválisának legyőzése - bár a szekér igen csak döcögősen indult be.

Az első negyed meglepő 3–3-as eredménnyel zárult. Továbbra is hiányotnaka magyar csapat játékából az akciógólok.

Az első szünetben Gerendás György nemtetszésének adott hangot. Az Eger vezetőedzője ezúttal saját játékosain kérte számon a gyenge teljesítményt.

A "dorgálásnak" meglett az eredménye: Kis Gábor is megrázta magát, Varga II. zsolt is remekül centerezett, és rögtön 7–4-re vezetett az Eger.

Kiss Csaba , majd ismét Kis G. villant és 9–5-tel fordulhattak a mérkőző felek.

A szünetet követően Decker hozta lendületbe a hevesi alakulatot, amelynek ekkor már nem volt egyenrangú ellenfele az Esslingen.

A végeredmény 14-6 lett a magyar csapat javára. Az Eger két forduló után biztosította helyét a legjobb 16 között.

A Pécs a pénteki kudarcot követően összeszedte magát: Ambrus Tamás vezetőedző csapata gyakorlatilag tönkreverte a Strakonicét.

A játék minden elemében ellenfele fölé nőve a Pécs végül 21-5-re diadalmaskodott. A mecseki alakulatnak vasárnap legalább egy döntetlent el kell érnie az Ordea ellen, ha tovább akar jutni csoportjából. És miért ne akarna?

A Szeged a Sibeniket verte 8-7-re.

A kiváló formában lévő, a magyar bajnokságban hat forduló után százszázalékos Szeged az első negyedben gólt sem kapott, és a négygólos Weszelovszky László, valamint a háromig jutó Varga Tamás vezérletével negyedről negyedre is növelte előnyét, miközben hátul megfelelően zárt a védelem.

Bár az utolsó negyedet meghajtották a hazaiak, egyenlíteni nem tudtak. Vasárnap a Szeged a WPC Beograddal mérkőzik.

Csoportelső lett az Eger és a Szeged is, a Pécs viszont búcsúzott a sorozattól:

Csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé az Eger a férfi vízilabda LEN Kupában, mivel vasárnap legyőzte a Savonát. Az Egerhez hasonlóan a Szeged is elsőként került a legjobb 16 közé: a csongrádi alakulat a Sibenik után a WPC Beograd együttesét is legyőzte. Nem jutott be a Pécs viszont a legjobb 16 közé a kupában, mivel vasárnap kikapott Nagyváradon a helyi Oradeától.

A vasárnap délelőtti összecsapáson végig az egriek akarata érvényesült, a játék minden elemében felülmúlta az olasz gárdát a hazai együttes. Szécsi Zoltán remekül védett, Biros Péter jól és eredményesen pólózott, és Nyéki Balázs is hozta góllövő formáját.

A találkozón végig az egrieknél volt az előny, az olaszok gyors, lefordulásos játéka nem érvényesült a Bitskey-uszodában.

Az Eger már szombaton kiharcolta a továbbjutást, a Savonával együtt.

A Szeged is elsőként lépett tovább selejtezőcsoportjából, a Tisza-partiak 20-8-ra kiütötték a WPC Beogradot Horvátországban.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa - Juhász György szakosztály-igazgató tájékoztatása alapján - Weszelovszky László volt öt góllal.

Ebben a csoportban - melynek küzdelmeire a horvátországi Sibenikben került sor - csak három együttes szerepelt a portugál Amadora visszalépése nyomán.

Az első találkozón a Sibenik 15-6-ra verte a Beogradot, majd szombaton a Szeged 8-7-re a Sibeniket. A csoportból a Szeged mellett a Sibenik jutott tovább.

A pécsi együttesnek a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz a nagyváradiak otthonában , a 7-5-s vereség után viszont a Panioniosz és az Oradea jutott a legjobb 16 közé.

Ambrus Tamás vezetőedző az MTI érdeklődésére elmondta, érződött a hazai pálya előnye, de a rutintalanság is közrejátszott abban, hogy csapata - melyben három góljával Czigány Károly volt a legeredményesebb - kikapott.

http://www.nemzetisport.hu

 

Címkék: sport vízilabda

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu