Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Újpest magabiztos győzelme idegenben

Az Újpest magabiztos játékkal, nyolc góllal nyert az újonc Fehérvár vendégeként a vízilabda ob I pénteki összecsapásán. Petrovics Mátyás csapata, miután a bajnokságot két vereséggel kezdte, ezzel a sikerrel sorozatban negyedik győzelmét aratta a 2007-2008-as szezonban. A Fehérvár hatodik vereségét szenvedte el.
Magabiztos egri siker a Szentes ellen:

Szécsi, Biros, Kiss Csaba és Kis Gábor pihenőt kapott az egrieknél, de ez sem okozott akadályt a csapatjátékban.

A három újoncot avató hazaiak jól védekeztek, Feltham vezérletével szép gólokkal szolgálták ki a közönségüket.

A Domino legyőzte a Vasast, s megnyerte a kupát

A Domino-BHSE 11-8-ra legyőzte a bajnok TEVA-Vasasplaket együttesét a magyarországi férfi vízilabda Szuperkupáért kiírt mérkőzésen a Kőér utcai uszodában.

Kattintson a hirdetésre!
A találkozó elején még a Vasas vezetett 2-0-ra, de a Honvéd 3-3-nél egyenlített, majd a második negyed ötödik percében, Kiss Gergely találatával először vezetett (5-4).

A Vasas ezúttal hiába próbálta megfordítani a meccset, rengeteg ziccert és emberelőnyt hibázott el, de pazarul védett Gergely István, a Domino kapusa is, ráadásul egy sor kiváló egyéni teljesítményt láthattunk Kovács István vezetőedző csapatában.

A mezőnyben elsősorban a kétszeres olimpiai bajnok Kiss Gergely jeleskedett, aki hat gólt vállalt csapata 11 találatából.
A Honvéd Szuperkupa-győzelemmel vett elégtételt az angyalföldieken

Újabb presztízsütközetet vívott egymással az újdonsült bajnok Vasas és a korábbi évek egyeduralkodója, a Domino-BHSE: a magyar férfi vízilabázás két meghatározó klubcsapata a Szuperkupáért csapott össze a Kőér utcai uszodában. A mérkőzést 11-8-ra a 2007-es ezüstérmes Honvéd nyerte, így némi elégtételt vett az utóbbi időszakban elszenvedett vereségekért. A mérkőzés legjobbja a hatgólos Kiss Gergely volt.

 

A Vasas – csakúgy, mint az utóbbi időben már annyiszor, legutóbb a bajnokság 6. fordulójában – ezúttal is jobban kezdte a találkozót, és gyors gólokkal 2-0-ra elhúzott.

Az angyalföldiek 3-1-es vezetésénél a Honvéd játékosai „megvetették a lábukat” (a sekély víz miatt ezt akár szó szerint is lehet érteni), sőt a második negyedben ellenállhatatlanul játszottak.

A Vasas 4-3-ra még vezetett, de Székely Bulcsú második góljával újra egyenlő volt az állás, majd a játékrész 5. percében, Kiss Gergely góljával vezetett először a Domino.

Ugyancsak a kétszeres olimpiai bajnok Kiss volt az, aki kettőre növelte a hazaiak előnyét, így a félidőben rosszul állt a bajnokcsapat szénája.

Földi László vezetőedző együttese azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és 6-6-nál egyenlített. Ugyanakkor a Vasasnak már korántsem ment úgy a játék, mint korábban; a kéksapkás játékosok – nem csekély mértékben Gergely Istvánnak, a Domino remeklő kapusának köszönhetően – nagyon sok ziccert elhibáztak.

(A mérkőzés egészét nézve a Vasas 13 létszámfölényes helyzetből mindössze egyet váltott gólra, ehhez képest a Domino 2/10-es mutatója remek.)

Így aztán 6-6 után újabb két Honvéd-gól következett, méghozzá úgy, hogy Szivós Márton közben kihagyott egy ötméterest is. A Vasasnál Mátyás volt eredményes, ami 9-7-es Honvéd-előnyt jelentett az utolsó negyed előtt.

A Vasas továbbra is bajban volt, a Domino esélyeit viszont az rontotta, hogy kipontozódott két olimpiai bajnoka, Molnár Tamás és Vári Attila is.

A záró felvonásban sokáig csupán kihagyott helyzetek jellemezték a harcot, végül azonban 3 és fél perccel a befejezés előtt Kiss Gergely emberelőnyből háromra növelte a Domino előnyét, és ezzel gyakorlatilag eldőlt a Szuperkupa sorsa.

A balkezes játékosnak – aki egyszer sem talált a hálóba a két csapat bajnokiján a Komjádiban (9-7) – ez volt a hatodik gólja, azaz szinte egyszemélyben nyerte meg csapatának. A vendégeknél nem akadt ilyen kiemelkedő egyéni teljesítmény, sőt egy-két kulcsembertől – például Varga Dénestől vagy a Steinmetz testvérektől – jóval többre lett volna szükség.

A Domino végül 11-8-ra győzött, és ezzel visszavágott a Vasasnak a tavalyi vereségért.

„Négy hete, a bajnokin nem csapatként játszottunk, mindenki egyénileg akarta megoldani az adódó helyzeteket, ki is kaptunk simán, most viszont minden másként történt” – elemezte a történteket Kiss Gergely, aki a trófea mellett a mérkőzés legjobbjának járó serleget is átvehette Winker Jánostól, a T-Mobile üzletág-vezetőjétől.

„Most, amikor normálisan mozogtunk, és türelmesen kivártuk a legjobb pillanatot, annak meglett az eredménye: azért is sikerült ennyi gólt lőnöm, mert megvolt az összhang a többiekkel.”

„Darálni, darálni, darálni, most csakis ez lehet a célunk – értékelte a mérkőzést Kovács István, a Domino-Honvéd mestere.

„Ezért is játszom sorokkal, hogy a vízben lévők három percen át megalkuvás és egy pillanatnyi megállás nélkül, teljes erőbedobással hajtsanak: a mai napon ennek a harcmodornak a diadalát láthattuk, mindenki a szívét-lelkét adta a sikerért. Ez az a meccs, ami után az edző nem mondhat mást, mint hogy nagyon szereti a játékosait.”

Vízilabda, Euroliga: egy csoportban a Vasas és a Honvéd

Egy csoportba került a magyar bajnok TEVA-VasasPlaket és a második Domino-Honvéd a férfi vízilabda Euroliga főtáblájának budapesti sorsolásán.
Kattintson a hirdetésre!
A legjobb 16 mezőnyét négy csoportba osztották, s ezek közül egyértelműen a legerősebb kvartettben kell majd helyt állnia a két magyar együttesnek. A C jelű "halálcsoportban" a Vasas és a Honvéd mellett a horvát Jug Dubrovnik, illetve görög Ethnikosz küzd majd a két továbbjutó helyért.

A LEN Kupa oda-visszavágós rendszerű nyolcaddöntőjében a két magyar gárda közül az Brendon-UPC-ZF-Eger a román Oradeával, míg a Szeged-Beton VE az olasz Cataniával került össze.
Férfi vízilabda Euroliga: Barcelonában lesz a Final Four:
A férfi vízilabda Euroliga főtáblás csoportjainak és a LEN Kupa nyolcaddöntős párjainak kisorsolása mellett Budapesten az is eldőlt, hogy az első számú kontinentális sorozat négycsapatos döntőjének, a Final Fournak Barcelona adhat otthont május 9-én és 10-én.
Kattintson a hirdetésre!
A katalán főváros küldöttei erről vasárnap állapodtak meg az európai szövetség, a LEN illetékeseivel - tudatta honlapján a LEN.

A legjobb négy közé jutó együttesek a Picornell uszodában szállnak majd vízbe az El-elsőségért, ott, ahol az 1992-es olimpia vízilabdatornájának, s a 2003-as világbajnokságnak több mérkőzését is megrendezték.

http://www.nemzetisport.hu

Címkék: Euroliga NBI. Szuperkupa sport vízilabda

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu