Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Magabiztosan nyert a Honvéd, szerencsével győzött az Eger:

Az Eger hazai pályán már öt góllal is vezetett a Ferencváros ellen a férfi vízilabda Ob I 4. fordulójában azonban a zöld-fehérek felálltak a padlóról, de pechjükre Gerendás György együttese egy találattal nyert. A Honvéd hazai pályán kiütötte a pécsieket. A Szeged könnyedén nyert az OSC ellen.

A két csapat a hétvégi nemzetközi kupa-kötelezettségei miatt -- mind a Domino, mind pedig a Pécs sikerrel vette az akadályt, előbbi bejutott az Euroliga 16-os főtáblájára, utóbbi pedig a LEN Kupa 32 csapata közé -- szerdán este játszotta le a negyedik fordulóbeli elmaradt mérkőzését.

Czigány Károly ötméteresével a PVSK szerezte meg a vezetést, aztán az első negyedben még partiban is volt a hazaiakkal.

A második negyedtől azonban nagyobb sebességre kapcsolt a piros-fehér alakulat, és szebbnél szebb támadásokat vezetve növelte előnyét.

A vendégek úszásra voltak kényszerítve és ez rengeteg energiát kivett belőlük és nem tudták tartani a lépést. Bár többen is jó teljesítményt nyújtottak a hazaiaknál, elsősorban Paján Viktor és dr. Molnár Tamás eredményes, és nagyszerű játékának is köszönhetően ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a Domino.

Meglepetésre az FTC kezdett jobban Egerben, hiszen a fővárosiak 2-0-ra vezettek, amivel ráijesztettek a hazaiakra.

Vargáék a második negyedben belelendültek és 5-1-es részeredménnyel már biztos győztesnek látszottak.

A Fradi azonban nem adta fel 8-3-ról felkapaszkodott 8-6-ra.

Az Eger 12 percen át nem dobott gólt, az utolsó negyedben Nyéki két villanása hozta meg számukra a minimális győzelmet. Jászberényi remekül védett, az FTC közel állt a bravúrhoz.

Tíz góllal nyert hazai pályán a PVSK-Füszért:

Hazai pályán simán nyert a PVSK-Füszért férfi vízilabdacsapata az Ob I 5. fordulójában a Fehérvár Póló SE ellen. A LEN-kupában a továbbjutást kiharcoló együttes legjobbjai Czigány, Petőváry, Babay és Bereczki voltak, akik 3-3 gólt szereztek.

Az utolsó negyedben romba döntötte a zöld-fehér álmokat a Domino:

Ötgólos győzelmet aratott a Domino-BHSE csapata a Ferencváros ellen a férfi vízilabda-bajnokság (ING OB I.) ötödik fordulójában. A találkozón végig jól tartotta magát a zöld-fehér együttes, ám a hajrában kiütközött a két csapat közti tudásbeli különbség, így a Honvéd 14-9-re nyert.

Somossy József alaposan feltüzelte tanítványait a Domino-BHSE elleni összecsapásra, a Kőér utcai társulat nem számíthatott könnyed sétagaloppra a Népligetben. A zöld-fehérek kettőzött erővel küzdöttek a tavalyi szezon ezüstérmese ellen, a találkozót a helyszínen megtekintő elnöknek, Rieb Györgynek is bizonyítani akartak.

A jó játékkal nem maradtak adósak a népligetiek, a győzelemmel azonban igen. Főleg az utolsó negyedbeli Domino-hengernek köszönhetően a vendégek 14-9-re nyertek.

A gólok sorát Kiss Gergely remekbe szabott találata nyitotta, Regős Áron azonban rövidesen egyenlített. Arról, hogy az első etapot előnnyel zárja a látogató, Bárány Attila gondoskodott, az első nyolc perc után 1–2 állt a táblán. A derekasan küzdő Ferencváros a balszerencsét kárhoztathatja, amiért nem tudott fordítani, lövések tömkelege vágódott vissza a kapufáról.

A Honvéd védekezése ugyan messze volt az Euroliga-szinttől, de a támadásvariációkat kellően hatékonyan játszotta, így a nagyszünetre három gólra növelte a különbséget (3–6).

Akárcsak a felénél, két és fél perccel a harmadik játékrész vége előtt is három volt közte (5–8), mikor Somossy mester időt kért. Szavai nem voltak hasztalanok, Kállay Márk csuklója emberelőnyben kétszer villant, így a záró felvonás előtt még semmi sem dőlt el (7–8). A hajrában azonban nemhogy a fordítástól, de még az egyenlítéstől is fényévekre kerültek a hazaiak, a négy találatig jutó Szivós Márton vezérelte Domino ugyanis az utolsó nyolc percben hat gólig meg sem állt, és 14–9-es sikerrel zárta a vendégjátékot.

A BVSC továbbra sem szerzett pontot a 2007-2008-as bajnokságban. A zuglói alakulat ezúttal az Újpestet fogadta, és szenvedett egygólos vereséget. Petrovics Mátyás csapata, ha nehezen is, de begyűjtötte a két pontot. Ezzel az UTE - miután két vereséggel nyitott (igaz nagycsapatok ellen) - három győzelmével feljött az élcsoporthoz tartozó csapatok mögé a bajnokságban.

Magabiztosan nyertek a „nagyhalak”:
Mindhárom topcsapat nyert a magyar férfi vízilabda-bajnokság élvonalának 5. fordulójában. A Szeged a Szentest, a Vasas a Szolnokot, míg az Eger az OSC-t páholta el idegenben.
A bajnok Vasas csak nehezen kezdte a gólgyártást a Szolnok ellen. Földi László legénysége az első két negyedben nem tudott elhúzni esélytelenebb riválisától. A Vasas végül a nagyszünet után felpörgette játékát, és remek emberelőny kihasználásának köszönhetően magabiztos, 17-6-os győzelmet aratott.

A Szeged játékával főleg a harmadik negyedben nem tudott mit kezdeni a házigazda Szentes. A jól küzdő hazai csapat csak időnként tudott egyenrangú ellenfele lenni az előző szezon negyedik helyezettjének. Végül Gyöngyösi csapata 13-4-re nyert.

Az OSC sem okozott túl nagy fejtörést az Egernek. Főleg fiataljait hadba küldő Gerendás György végül 18-10-es győzelemnek örülhetett.

Címkék: OB I. sport vízilabda

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu