Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Nyerges János blogja - 2011. március

Kedves  olvasó !

Az alábbi sorokat Érsek Imre  Kisbodak község egykori igazgató tanítója tollából merítettem, mely 1933 március idusán iródott.

Bevezető sorok:

A magyar tanítónak egyik legfőbb jellemvonása a szerénység. A szerény magyar tanító csak a mások munkáját tartja nagynak, szépnek, kiválónak, a magáéval nem kérkedik, meg sem taksálja annak értékét.  Ámde nem önlebecsülés, nem a kellő önérzet hiánya ez nála, hanem neveltetésének folyamánya: a legszigorúbb önbirálat, a legmagasabb fokú lelkismeretesség, mely magával szemben egyszerű kötelesség- teljesítésnek minősít mindent, amiből más érdemet kovácsol magának, amiért más már elismerésre tart igényt.

Címkék: mindnyájan egyért és egy mindnyájunkért

Tovább 

ÉRSEK  IMRE : Az egykori kisbodaki általános iskola igazgató tanító emlékezetéből íródott az alábbi visszaemlékezés.

Kicsike faluban élek. Az I. világháború után ide sodort az élet forgószele. Olyan kicsike ez a falu, hogy még temploma sincs. Így tehát  sem pap sem jegyző, sem más u. n. inteligencia nem lakik itt. Nincs senki aki akadékoskodjék, a munkámban. Igaz, segítség sincs sehonnan sem, pedig ugyancsk elkelne egy kis segítség, különösen a sok gyerekhez, mert gyerekből nincs hiány.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Korbuly Eszter üzente 13 éve

Érsek Imre első unokája vagyok, Kisbodakon születtem, a tanitói házban. Nagyon- nagy őrőm volt olvasni drága Imipapámról. Köszönet érte!!! Szeretettel üdvözlöm feleségét is , a szép kisbodaki Izát, talán Ő emlékszik rám, sokat nyaraltam Bodakon. Üdvözlettel: Forgó Kovács Eszter

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu