Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

    Törökül tanítok magyar nyelvet és természetesen magyar kultúrát is! Hol? Természetesen nem otthon Magyarországon, hanem itt Törökországban, ahol (immár több mint fél évtizede) élek.

Sok török tanítványom volt már eddig, a legtöbbjük már magyarországi egyetemeken tanul. Például orvosok, fogorvosok, mérnökök, és még ki tudja mi mindenféle szakmák ismerői, művelői lesznek, ha végeznek. Most is hetente adok órákat a lakásomon, vagy a távolabb lakóknak az interneten.

Íme az egyik török nyelvű tájékoztató:

 

Merhaba Sayın Arkadaş!
MACARCA ÖĞRENMEK İSTİYOR MUSUN?
Online Macarca ders veriyorum. Ben Macar asıllı öğretmenim. Ana dilim Macarca, Macaristan’da Peç (Pécs) şehirde ve Sombathey (Szombathely) şehirde öğretmen yüksek okulundan mezun oldum. Şimdi İstanbul’da oturuyorum, Macarca derslere başladım öğrencileri bekliyorum!
Online Macarca ders içindekiler:
-          Haftalık ders
-          Sesli Resimli ders
-          Ev ödevi
-          Testler
-          Sınavlar
-          Skype’tan veya MSN’den konuşma dersi
-          İsteyen ve İstanbul’daki öğrenciler için birebir ders
Saygılarımızla:
Ebubekir hoca

İstanbul
demirPRess

 

demirpress@gmail.com

 

 DERSLERİM: http://www.facebook.com/album.php?aid=21866&id=134569459924445

 

Ha valakinek e sorok olvasói közül van olyan török ismerőse, aki érdeklődik a magyar nyelv, a magyar kultúra iránt, nyugodtan elküldheti neki! Nekem ugyanis nem csinál reklámot a sajtó! Bár például Pécs és Isztambul idén együtt és egyszerre Európa Kulturális Fővárosa, se az egykori pécsi szaktársaimnak, sem az isztambuli kollégáknak nem jutott még eszébe, hogy írjanak erről a dologról. Bezzeg, ha gyalog indultam volna Isztambulba, vagy kölcsönbiciklivel, rögtön kiemelt hír lehetne a tettem!

De, én csak magyar nyelvet és kultúrát tanítok…

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Farkas Anna Margit üzente 12 éve

Kedves Tanár Úr!
Nekem sincs hír verésem. Én török tanárt keresek. Volt már, kettő is, de abba hagyták a tanításomat. Az egyik még csak meg sem indokolta, miért hagy cserben.
Ne firtassuk, miért kezdtem el törökül tanulni 3 évvel ezelőtt. Elkezdtem. Okom volt rá. Akkor.
Egy darabig egyedül tanultam az internetről kimásolt török nyelvtan és a Kezdők török nyelvkönyve segítségével. De rövid időn belül rájöttem, szükségem van más, kézzel foghatóbb segítségre is egy tanár személyében, mert nem értettem minden szabályt.
Találtam egy török szakos egyetemistát, aki mikor meglátta a füzetemet, megkérdezte: "Hát most mit tanítson nekem?". 4 hónap után jött a nyár, a tanítási szünet, és szeptembertől már nem volt elérhető számomra.
Újabb keresésbe kezdtem az interneten. A talált tanárnak törökül írtam a jelentkezésemet, aki azzal hárította el a tanításomat, hogy a tematikájába nem tud beilleszteni, mivel nem aszerint tanultam eddig.
Ezután már a török anyanyelvűként hirdető tanárjelöltemnek elég kétségbeesetten írtam, hogy senki nem vállalja oktatásomat.. S lám, csoda történt! Ő elvállalta. Majdnem két kemény évet tudhatok magunk mögött. S most már ő sincs. Idő hiányában nem tudja tovább vállalni a tanítását "egy ilyen szintű tanulónak". Hogy ez mit jelent? Fogalmam sincs. Csak azt tudom, hogy itt a vége... Fuss el véle.
Az ok is eltűnt, ami miatt elkezdtem a török nyelv elsajátítását. Nem hiszem, hogy még egyszer lenne kedvem elölről kezdeni az egészet. Hiszen azt sem tudom, hogy milyen szinten áll a tudásom. De úgy érzem, hogy nagyon sok mindent nem tudok (még). S ha még azt is figyelembe veszem, hogy egy három ezer lélekszámú kis faluban élek, a legközelebbi "nagy" városok között fél úton 30km-re, akkor igen kicsi esélyt látok arra, hogy találok másik tanárt.
De előbb el kell döntenem:
- akarok-e még egy tanárt?
- akarok-e törökül tovább tanulni?
- egyáltalán szükségem van-e erre a tudásra?
- meg akarom-e valósítani az álmomat, vagy maradjon továbbra is csak egy ÁLOM?
Minden jót, kedves Tanár Úr!
Üdvözlettel: egy kétségbeesett, törökül tanulni vágyó (?), magyar "diák"

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu